Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 126 – Peter Hermanrud spesial

Vi så heldige å ha selveste Peter Hermanrud i #pengepodden. Han er kåret til Norges beste analytiker mange år på rad, og er en skikkelig ringrev i det norske markedet. Få med deg hva Hermanrud mener om sin egen favorittsektor, nemlig oljeservice. Du får også høre mer om hva han tenker om ulike enkeltaksjer, laksemarkedet, boligmarkedet og president Trumps innvirkning på markedet. Sist, men ikke minst så blir det en spennende Q&A med Hermanrud.

Hermanruds favorittsektor – oljeservice

Dette er kanskje ikke en overraskelse for mange, men her blir det snakk om oljeservice. Dette er både Peters og Toms favoritt, og du får høre mer om selskapene han synes er spennende.

Norwegian Air Shuttle, Yara og Norsk Hydro

Gutta går gjennom litt ulike aksjer som Norwegian Air Shuttle, Yara og Norsk Hydro. Utfallet for NAS er binært, mens Peter lurer på om NHY har gått nok, og er mye mer positiv til Yara.

Laksemarkedet

Mange er opptatt av denne sektoren, og analytikerne er veldig delt om hva som er veien videre. Peter deler sine tanker om sektoren både på kort og mellomlang sikt. En sektor med stigende kostnader og supermarginer er sjeldent noe man får høy avkastning på ifølge Peter.

Trump og boligfrykt i Norge

Hør mer om hvordan Hermanrud mener Trump påvirker aksjemarkedet. Hadde oppgangen etter det amerikanske presidentvalget kommet uansett?

Q&A med Hermanrud

I forkant av at Peter kom i studio så kunne du sende spørsmålene dine til Tom via Twitter. Og her kom det inn mange spennende spørsmål!

  • Informativ investor lurer på hva som planlegger rundt kryptovaluta.
  • Mads Johannesen vil vite mer om Peters syn på det europeiske High Yield-markedet som i dag handles til lavere renter enn statsobligasjoner.
  • Marius Prestegaard er interessert i å vite om Peter fremdeles ser på REC som et spennende case.
  • Christer ønsker å høre mer om fremtidsutsiktene til olje, offshore og shipping. Er det lønnsomhet i disse sektorene for den langsiktige investoren, eller er den tid forbi?
  • Henrik Lovund lurer på hva som er status i riggmarkedet. Fortsetter den siste tids opptrend, og hvor lang har markedet kommet i syklusen?
  • Jens Erich Jenssen vil gjerne vite hva som er Peters topp 3 small caps i Norge.
  • Sindre Lassessen vil vite hva Peters favoritt bankaksje eller egenkapitalbevis er.
  • Per Nordstrand vil gjerne høre Peters tanker på OSV-selskapene HAVI, SDSD, SOFF, SIOFF og lignende. Er det noe håp?

En stor takk til alle engasjerte lyttere! Dessverre fikk ikke Tom og Peter svart på alle spørsmålene som kom inn.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer