Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 46 – Kvartalstall, solkrig og sjømat

Det begynner å bli vår i #pengepodden

Kvartalstallene kommer og rapporteringssesongen er i gang, og Anders Skar og Tom Hauglund går inn på Alcoas noe dystre resultater. Det begynner også å bli vår i lufta, og vi går inn i det som historisk har vært en svak seks måneders periode i aksjemarkedet. Men hvorfor er det egentlig slik?

Anders og Tom svarer på fire spørsmål fra fire lyttere. Dette er temaene du får høre mer om:

  • Hvordan fungerer det å kjøpe seg opp til aksjemajoritet i et selskap?
  • Anbefalinger på andre podcaster om finans og økonomi. Hvis du har noen vi ikke nevner må du gjerne dele tipsene dine i kommentarfeltet under!
  • Mer om tradingaksjen REC, og solkrigen mellom USA og Kina.
  • Finnes det noen ETFer rettet kun mot sjømatsektoren? Les også dette blogginnlegget fra Oslo Børs.

Husk at du kan sende inn spørsmål med #pengepodden både her på bloggen, Twitter og til oss på Shareville.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
14.04.2016 16:36

Hvordan fungerer “førhandel” og “etterhandel” på børsene?? Hvem er det som kan handle og påvirke kursene? Er eksempel: et selskap kommer med en nyhet etter stengetid. Da kan aksjen gå voldsomt opp i denne førhandel før vi vanlige dødelige slipper til og kursen allerede har gått i været.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
14.04.2016 17:02

Godt spørsmål! Lover svar på dette i neste episode av #pengepodden. Men kan røpe at det er ingen udødelige (eller andre) som får tilgang til å handle på “gamle kurser” i førhandel heller…