Gå til hovedinnhold

#pengepodden investor – Børstalentenes hemmelige aksjeoppskrift

Også i år har Nordnet arrangert Skoleduellen, hvor 14 aksjegrupper over hele landet konkurrerer om å få høyest mulig avkastning på 100 000 kroner. Aksjeklubben BI Bergen stakk av med seieren med 17,4 % i avkastning. Programleder Anders Skar snakker med to representanter fra vinnergruppen og du får høre hva de gjorde for å slå børsen.

Fremgangsmåte og erfaringer

John-Andreas Nyheim og Richardt Apelseth fra Aksjeklubben BI Bergen forteller om hva de har gjort, hvilke metoder de har brukt for å både slå børen og vinne konkurransen. Det argumenteres også for å gjøre det obligatorisk for enhver økonomistudent å etablere Nordnet-konto for å få praktisk læring og erfaring i fra aksjemarkedene.

Suksess med egen aksjeoppskrift

Aksjeklubben BI Bergen var én av tre skolegrupper som slo aksjemarkedet i konkurranseperioden, og Anders forsøker å finne ut hva de har gjort for å slå markedet og hva som er den hemmelige oppskriften. Det blir snakk om hva de forventet, hvilke overraskelser de møtte, tema i porteføljen underveis, strategi, aktivitet og metode. Aksjeklubben har et fundamentalt utgangspunkt, men har også benyttet teknisk analyse, og aktive diskusjoner for å komme frem til hvilke aksjer de skulle satse på.

Du får også høre studentene snakke om forskjellen på egne porteføljer og hva de faktisk har eid via Skoleduellen – og hvordan konkurransen har bidratt til læring og gjort dem til bedre investorer.

Aksjemarkedet fremover og favorittaksjer

Det nærmer seg sommerferie, og vi snakker litt om ambisjonene for neste års Skoleduell. Det er mange studenter som ønsker å komme i gang med aksjehandel, og her får du studentenes tips for hvordan du kan lære mer og komme i gang.

Videre så deler John-Andreas og Richardt sitt syn på aksjemarkedet der det står i dag, og hvilke aksjer de ser størst potensial i fremover. Børsen er dyrt priset, og ifølge studentene bør du være selektiv i aksjeplukkingen framover dersom du skal ha håp om å genere avkastningen.

Les mer om Skoleduellen og se hvordan utviklingen i løpet av året var.

Kommenter gjerne nedenfor om du har et spørsmål til Aksjeklubben BI Bergen sin suksessoppskrift.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer