#pengepodden investor – Aksjeutvelgelse og porteføljekonstruksjon

Vi har besøk av forskningssjef Geir Linløkken i Investtech i denne episoden av #pengepodden. Han har forvaltet og valgt aksjer til investeringsselskapet eller fondet Investtech Invest siden 2010, og har i perioden gjort det over dobbelt så bra som børsen. Vi har han med oss i studio for at han skal dele hemmeligheten bak suksessen, og fortelle om hvordan han jobber for å knuse aksjemarkedet.

Grunnleggende om hvordan Geir plukker aksjer og hva han ser etter

(fra 12:53) Investtech er spesialisert på kvantitative og teknisk analyse, og dette er fundamentet når de plukker aksjer. Grunnleggende så ser Geir på seks ting når han plukker aksjer:

  • Trender
  • Støtte og motstand
  • Formasjoner
  • Volumer
  • Momentum
  • Innsidehandler

Hør mer detaljert om hvordan Geir vurderer de ulike momentene og hva han legger i de ulike kategoriene.

Porteføljestrategi

(fra 23.42) Geir innledet episoden med å snakke om hvordan Investtech Invest fikk en ganske trang fødsel, hvor de måtte stille spørsmål ved strategien, og om de hadde fundamentale feil i tilnærmingen til forvaltningsstrategien. Det viste seg at strategien og innretningen var korrekt, og Geir forteller mer om grunnmuren og retningslinjene de følger når de konstruerer sine modellporteføljer, hvordan de jobber med diversifisering, risikoprofilen til porteføljen og turn-over i porteføljen.

Håndverket i praksis

(fra 32:45) Geir forteller om hvordan han jobber. Du får blant annet høre mer om hvor ofte han gjør et oversyn av porteføljen, hvordan han vurderer aksjene i praksis, hva som skal til for at en aksje rykker ut av porteføljen, og hvordan han bruker grafer og tekniske signaler på kort, mellomlang og lang sikt til å vurdere dette.  I bunn så er det matematiske modeller som angir hvilke aksjer som har kjøpsanbefalinger, men Geir forteller også om hvordan det menneskelige aspektet spiller en viktig rolle i utvelgelsen av aksjer.

Slik finner han nye aksjer

(fra 41:26) Når en aksje rykker ut av modellporteføljen er det store spørsmålet hvordan man skal finne den beste aksjen blant de 250 tilgjengelige aksjene som er på Oslo Børs. Geir røper hvordan totalanalysen til Investtech er satt sammen, og du får høre mer om scoring av aksjer og de vurderingene som gjøres i det påfølgende arbeidet. På tampen av denne episoden får du også høre mer om Investtechs «HOLD DEG UNNA»-portefølje. Dette er aksjer som ligger i negative trender og som du bør være forsiktig med å eie. Du får også vite hva Geir mener har vært nøkkelen til suksess for Investtechs porteføljer og Investtech Invest.

Hør forrige episode med Invesstech: Innsiderne vet best

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer