Gå til hovedinnhold

#pengepodden – første episode – Fødsel og tørket svette

Dette er verdenspremieren av podcasten vår Pengepodden! I denne episoden hører du mer om hva håpene til Anders og Karl Oscar er for dette barnet de har født, hvordan du kan påvirke innholdet, hva de anser som “nok penger”, om du burde reinvestere mottatt utbytte, litt om rentefond og helt til slutt noen tips for ferske investorer.

Husk at du kan sende oss spørsmål eller tema ved å bruke hashtaggen #pengepodden på Twitter og Facebook. Du er selvfølgelig velkommen til å dele episoden med andre!

Legg gjerne igjen en kommentar om hva du syns!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
14 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.07.2015 02:30

Kjempe!
Ønsker deres syn på en “all weather portfolio”
– Ray Dalio omtaler denne mye.
Hører fra deg på #pengepodden

Gjest
Gjest
09.06.2015 23:00

Kunne vært interessant å hørt om fordeler/ulemper ved forskjellige strategier i aksjemarkedet. Vekstselskaper vs fokus på utbytte. Gjerne tips om hvordan man bygger opp en utbytteportefølje.

Gjest
Gjest
08.06.2015 10:14

Hei!
Bra første episode! Hadde vært interessant å høre mer om “hverdagsinvestering”. Hvor mye bør man sette av hver måned til sparing, hvilke fond gir mest trygghet/avkastning. Hvor langt fremover bør man tenke når man sparer i et fond mtp. å ta ut utbytte. Er det f.eks. lurt av meg å spare 1000kr i måneden i fond med intensjon om å ta det ut om 10 år?

Gjest
Gjest
07.06.2015 13:56

Hei.

Det hade varit intressant med en jämførelse mellan de olika nordiska länderna med tanke på aktier att investera i og styrkor/førdelar i respektive land.

Vilket land tror ni på lång sikt har bäst førutsættningar att “blomstra” ekonomiskt ? Norge står som bekant infør ett skifte i och med frigörelsen fra oljeberoendet…

Muligt dere kan berøre å resonere kring hva dere syns om 8 million city prosjektet i denne sammanhangen..

mvh Mao

Gjest
Gjest
07.06.2015 13:50

Heisan,

Jag är svensk och är bosatt i norge.
Eftersom jag bor i Norge så har jag inte tilgång til investeringssparkonto så kallat ISK (man må vare bosatt i sverige og skatta där).

– (NB. det er ikke detsamme som zero konto. )

Vet dere om det finnes planer på att ta in den ordningen til norge ?

mvh , Mao

Gjest
Gjest
07.06.2015 11:24

Vær så snill og lag en RSS-feed for podkasten deres! Jeg har ikke iTunes og jeg vil ikke sitte foran en datamaskin og høre på via Soundcloud. Takk.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
08.06.2015 23:15
Gjest
Gjest
06.06.2015 19:10

Hei! Spennende første episode! Hadde satt pris på om dere kunne tatt for dere ETF’er. Vurderer å investere litt i ETF’er som et supplement til indeksfond, så litt generelt om dette hadde jeg satt pris på. 🙂

Gjest
Gjest
06.06.2015 18:30

En ting til, det står at man får lavere rente jo lavere risiko. Er risiko i dette tilfellet volatilitet? Jeg er klar over minimumsbeholdning for antall fond og aksjer i porteføljen med Superlånet.

Gjest
Gjest
06.06.2015 18:03

Spennende prosjekt! Ser frem til å høre flere podcastepisoder fremover. Jeg har et tema jeg ønsker at dere tar opp: La oss si at man har en investeringskonto Zero (cirka 1 000 000 kr), og har cirka halvparten til tre fjerdedeler plassert i fond og ETFer, med relativt lang tidshorisont. Med lang tidshorisont mener jeg mange år, såfremt markedet er stabilt. Vil det lønne seg å f.eks. ta ut disse pengene fra kontoen, og plassere dem i en AF-konto med Superlånet? Jeg forstår at det selvsagt avhenger av flere faktorer, men det hadde vært supert med deres mening. Skjermingsfradraget betyr… Les mer »

Gjest
Gjest
05.06.2015 23:21

Interessant første episode! Setter pris på arbeidet dere legger i podcasten. Tvilsom til den jinglen, men lar den gå 🙂 Uansett: nå er vi i relativt urolige tider med tanke på situasjonen i Hellas, usikkerhet i forbindelse med renteheving i USA, og “unormalt” høye topper både i USA, Europa og Asia. De negative der ute sier nå at vi er moden for en korreksjon (selv om de har sagt det en stund) Spørsmål 1: Jeg vet Karl Oscar har vært åpen på at markedet ser normalt ut og hvis man ser på den tekniske status så er det ikke noe… Les mer »

Gjest
Gjest
05.06.2015 19:22

Dette var overraskende morsomt! Kjekt å høre om hva dere investerer i. Vil gjerne høre mer om lese tips (bøker) og teknologi.

Gjest
Gjest
05.06.2015 17:47

Adresse for de som ønsker å bruke en annen podcast-app enn iTunes: http://feeds.soundcloud.com/users/soundcloud:users:151641537/sounds.rss