Gå til hovedinnhold

#pengepodden – Fornybar-fond opp 70 % siden i sommer – Hva skjer videre?

I denne episoden av #pengepodden har Bjørn Erik fått besøk av Philip Ripman, forvalter i Storebrand Fornybar Energi. Tema er den grønne bølgen vi ser på verdens børser, om vi har en boble i grønne aksjer og hvilke regulatoriske drivere som er viktig for fornybarsektoren fremover.

Innslaget ble først sendt under Nordnet Live 4. november 2020. Videoen av dette intervjuet kan du se nederst i innlegget eller på vår YouTube-kanal.

F.v: Philip Ripman og Bjørn Erik Sættem

For mye, fort raskt?

(fra 12:04) Bjørn Erik spør Philip om fornybar-aksjer og fornybar-fond har steget for mye og for raskt, og om man derfor bør vente på mer edruelig verdsettelse før man investerer. Philip svarer at man ikke kan forvente en rett linje oppad fremover, men at alle reguleringene som kommer vil støtte opp om videre vekst.

Forskjellen på «tro, håp og kjærlighet-aksjer» uten inntjening og fornybarselskaper med solid inntjening i dag diskuteres videre.

Enkeltselskaper i porteføljen diskuteres også. SolarEdge Technologies og Vestas er blant favorittene til forvalteren.

Følg utviklingen i fondet her: Storebrand Fornybar Energi

Fondets absolutte og relative avkastning og innhold

(fra 25:22) Med høy avkastning følger også høy risiko, presiserer Bjørn Erik. Storebrand Fornybar Energi hadde negativ avkastning i 2018, 65 % avkastning i 2019 og ca 80 % avkastning hittil i 2020. Merk at Storebrand Fornybar Energi ble et verdipapirfond først i juni 2020.

Philip utdyper fondets avkastning og forteller om regionvekting og sektorvektingen i fondet. Bjørn Erik spør om referanseindeksen heller burde være S&P Global Clean Energy, som er referanseindeksen som Morningstar benytter for fondet, og ikke MSCI All Countries.

I siste del stiller Bjørn Erik noen spørsmål fra kunder, bl a om hvilke segment innenfor fornybar energi som har størst potensiale.

Sjekk ut forrige episode av #pengepodden: Slik forvaltes Oljefondet

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Spotify

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer