Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 8 – Aksjeanalysens opprinnelse (og hvordan du burde tolke den)

Nå er det tid for boblesnakk og aksjeanalyse! Det er sommer, men «money never sleeps» som det heter på fint. Med bobler i både Hellas og Kina får du i denne episoden noen indikatorer på hvordan du kan lukte en kommende aksjeboble. Vi er også inne i rapporteringssesongen for andre kvartal, og da passer det ypperlig å se på hvordan aksjeanalyser lages og tolkes. Anders og Karl Oscar ser på hva essensen er i en god analyse, og gir deg noen smarte tips du burde ha i bakhodet når du leser aksjeanalyser.

Mange av de flotte lytterne våre fortsetter å sende inn spørsmål og forslag til tema, og det setter vi selvfølgelig pris på! Denne gangen kan vi blant annet by på råd om nyhetskilder for økonomi og marked, og en innføring i hvordan ordredybden fungerer. Anders og Karl Oscar svarer også på hvorfor erfarne investorer ikke selger når det er korreksjoner i markedet, og hvordan du best kan eksponere deg mot Oslo Børs.

 

Spre det glade ord på Facebook og Twitter! Ha en fortsatt fin sommerdag!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
5 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
27.07.2015 00:13

Hei,

Jeg er helt fersk på aksjer, ETF osv. Med det sagt, så har
jeg lagt merke til at de fleste jeg har sjekket av ETFer med høyt utbytte som feks “Market Vectors® BDC Income ETF (USD) | BIZD”, har en svært negativ avkastning på Nordnets historikk men en annen avkastning når man sjekker Morningstar. Mulig jeg ser feil eller misforstår noe, eller mye, her!
Fantastisk podcast, så keep it coming!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.07.2015 10:05

Hei Roy!
Har du lest innlegget til Karl Oscar?: https://www.nordnet.no/blogg/den-store-etf-guiden/14/11/2013/

Når du ser på grafen for BIZD hos Morningstar ser du utviklingen i NOK, og ikke i USD som du gjør hos oss. Hvis du endrer valuta hos Morningstar (oppe i høyre hjørne) ser du at utviklingen er lik.

Takk for tilbakemeldingen! Ha en fin sommer videre, og fortsett å send inn spørsmål hvis du lurer på noe.

Gjest
Gjest
23.07.2015 22:46

Ingen vits i å stoppe etter 10 episoder!
Hadde vært kjekt om dere tilegnet en hel episode til Oslo Børs historie. Mange handler på børsen hver dag, men få kan dens historie.

Keep up the good work!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.07.2015 09:42

Hei Roger!
Takk for forslaget ditt til tema! Det kan absolutt være verdt å vite hva som har skjedd innenfor dørene til børsen gjennom årene.

Ha en fin sommer videre!

Gjest
Gjest
23.07.2015 15:25

Hvis du ikke får hørt på podcasten så er det fordi SoundCloud er nede for øyeblikket.