Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 7 – Stjernefond og fondsanalyse med Morningstar

Vi dykker dypere i fondsuniverset og ser nærmere på hvordan du velger fond og setter sammen en fondsportefølje. Det er mange veier til Rom, og med mer informasjon og kunnskap blir det enklere å finne den beste veien. Anders og Karl Oscar er innom temaet “gode hverdagsinvesteringer” og smartbeta før Ketil Myhrvold fra Morningstar stikker innom igjen.

Som du kanskje allerede vet sitter Morningstar på enormt mye data, og er kjent for sin fondsrangering med 1 til 5 stjerner. I denne episoden lærer du mer om hvordan fondene gjør seg fortjent til stjerner, og hva du burde se på når du velger fond.

Dette er episode 7 av 10 pilotepisoder. Det er enda ikke bestemt om det blir en episode 11 av #pengepodden. For at det skal skje er vi avhengig av at vi får nok lyttere. Det får vi bare hvis du hjelper oss og sprer det glade budskap med alle dine kjente og kjære! Har du gått glipp av noen episoder? Slapp av, du finner alle episodene her. Du finner alle episoder på Soundcloud og itunes også, i tillegg til via Feedburner RSS feed.

Har du forslag til tema eller spørsmål skriv inn en kommentar under eller bruk hashtag #pengepodden på Facebook og Twitter.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
23.07.2015 13:19

Hei!

Takker for interessante og lærerike podkaster!
I lys av pengepodden nummer 4:

Når en langsiktig investor (med 5-10 års horisont) skal utføre analyse av og investering i enkeltaksjer:
Kan dere gi et spesifikt forslag til hva man bør gjøre som et minimum av fundamental analyse på en aksje (gjerne punktvis) for å få en grei oversikt og beslutningsgrunnlag?
Har dere også tips til hvilke (selekterings-/innsnevrings-)verktøy som finnes for privatinvestorer, gjerne gratis, med tanke på kvantitative analyser?

Ha en fortsatt god sommer!

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.07.2015 10:20

Hei Khanh!
Tusen takk for bidraget ditt! Vi har lagt de til i listen over spørsmål vi har fått inn.

Du kan også se episoden av Markedspuls der Karl Oscar ser på sammenhengen mellom teknisk og fundamental analyse her: https://www.nordnet.no/blogg/markedspuls-uke-22-sammenheng-teknisk-og-fundamental-analyse/27/05/2015/

Gjest
Gjest
17.07.2015 10:22

Hei Anders. Jeg har tidligere ytret ønske om at dere i Pengepodden snakker om sparing/investering i (fortrinnsvis) US-aksjer som gir utbytte. Og da helst aksjer som gir ØKENDE utbytte fra år til år. Dette temaet er foreløpig lite kjent her, men er blitt ganske populært i USA. Det er bl.a. skrevet flere bøker om emnet. Passer dette like godt i Norge? Hva er fordeler/ulemper ved en slik investeringsstrategi? Hva må vi passe på? Hvilke aksjer passer/passer ikke til denne type investering? Takk så langt. Jeg har hørt alle episodene til nå, og også alle Markedspulsene til Karl Oscar. Stå på… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
19.07.2015 12:13

Hei Kigen. Takker for ditt engasjement. Ditt forslag er lagt til listen med tema/spm vi har mottatt. Vi lover å ta opp temaet i #pengepodden eller #markedspuls på et eller annet tidspunkt etter sommeren. Rekker det dessverre ikke tidligere.