Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 62 – Fondsportefølje under konstruksjon

Fondsporteføljen med Morningstar, del 1

De fleste kundene våre investerer i fond, men mange er usikre på hvordan de setter sammen en god fondsportefølje. Vi har invitert inn Thomas Furuseth fra Morningstar til å snakke mer om hvordan du konstruerer en fondsportefølje med tanke på blant annet risikostyring.

Prosessen bak en god fondsportefølje

(Fra 2:03) Her ser vi på livssyklusen i sparingen din, risikostyring og hvordan du bør tenke når du skal sette sammen en fondsportefølje.

Fondene du burde selge

(Fra 21:59) Få fokuserer på fondene du burde kvitte deg med, og her får du tips om dette og hvordan du skal styre din andel av aksjer og renter i fondsporteføljen din.

Kostnader i fondsporteføljen

(Fra 30:30) Anders og Thomas diskuterer hva som er en fornuftig kostnad på fond, og hvilke kostnader du må være obs på.

Fallgruver og feil

(Fra 38:06) Vi ser på fallgruver, slik at du kan lære av andres feil.

De som gjør det rett

(Fra 45:52) Hva er det som kjennetegner de som gjør det rett, og som kan ansees som suksessfulle fondsinvestorer? Du får også vite hvordan fondsporteføljen til Thomas ser ut.

Abonner via RSS

Følg på SoundCloud

Abonner via iTunes

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
eldste
nyeste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
08.08.2016 16:39

Hei Anders. Har nettopp hørt 1. episode med Morningstar. Jeg har fulgt med på fondssparing i mange år, og har snappet opp noe lærdom derfra. Først ang. RENTEFOND: 1. Hvis du har gjeld, er det ingen vits å kjøpe rentefond. Har du penger til overs, skal du nedbetale gjeld istedet. Fordi nedbetaling gir garantert 2-3% avkastning. Mens rentefond kanskje gir 1-2%. 2. Det samme gjelder delvis KOMBINASJONSFOND. Disse har ofte høyere avgifter. Så istedet for å kjøpe kombinasjon, skal du gjøre den jobben selv (gratis). Da kjøper du selv aksjefond og rentefond (hvis du ikke har gjeld, vel og merke).… Les mer »

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
09.08.2016 10:19

Hei Kigen. Gode spørsmål. Vi tar det med oss 🙂