Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 6 – Ut i fondsjungelen med Morningstar

I denne episoden drister vi oss ut i fondsjungelens forlokkende, og noen ganger forvirrende verden. Med et hav av muligheter kan det være vanskelig å orientere seg, og Anders og Karl Oscar har besøk av CEO, Ketil Myhrvold fra Morningstar.

Det fokuseres hovedsaklig på rene aksjefond. De ser litt nærmere på hva et fond egentlig er, og når det egner seg å handle ETF’er. Gutta ser på forskjellen mellom ETF’er og indeksfond, og hva man skal tenke på når man investerer i utenlandske fond. I tillegg får du gode råd og tips fra Ketil, som er en ringrev i fondsverdenen.

I neste episode ser vi på hvordan du kan analysere fond, så stay tuned! Husk å del, og still oss spørsmål med #pengepodden

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
10.07.2015 11:56

Hei, intressant om fonder og det med att ETF:er går att nå endast ett knapptrykk bort. Men det jag ønsker er densamme prismodellen som svenske Nordnet har – betydligt billigare att handla verdipapper i USA eksempelvis. Hva er der i den Norska modellen som motiverer så mye større kostnad? Tekniken er ju allrede på plass så att si…

mvh , Kjell

Gjest
Gjest
09.07.2015 22:27

Hei (Forslag til slutt innlegg på podden:) Noen setter seg ned med pengene på pokerbordet andre setter de på børs. I begge tilfeller er det snakk om å finne de riktige tidspunktene å gå all in når du mener du har høyere sannsynlig å vinne i forhold til tap. Det hadde vært interessant om dere kunne ta for dere aksjer med høy risiko og høy gevinst. Tenker hovedsaklig på selskap som IOX,SBX,APCL,Biotec etc. Hva er det vi skal se etter når vi tar slike investeringer? I hvilken faser bør man gå inn? Bør vi vente til de allerede er i… Les mer »