Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 5 – Shipping o’hoi med Richard Paulsen

Forrige uke ble du lovet en fondsspesial, men vi har vendt snuta ut mot havet og ser på shipping i stedet. Vi har fått besøk av Richard Paulsen – fast blogger på nordnetbloggen.no og erfaren derivathandler. Han er hentet inn som spesialist på shipping, og sitter på mye kunnskap om temaet. Før du shippes av gårde får du en liten oppdatering om hva som skjer i Kina, og litt om tidenes mest varslet krise i Hellas.

Sommeren sniker seg innpå og det betyr for mange ekstra tid til å sette seg inn i litteratur. I denne episoden får du både lettbeinte og tyngre anbefalinger du kan kose deg med i varmen.

https://soundcloud.com/pengepodden/episode-5-shipping-ohoi-med-richard-paulsen

Hvis du liker #pengepodden setter vi stor pris på at du deler med kjente og kjære. Vi lover at det snart kommer en fondsspesial! Skriv hva du lurer på med #pengepodden eller kommenter under 🙂

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
03.07.2015 19:55

Hei. Er det mulig å realisere tap i enkeltaksjer, for å utnytte skattefradraget man da får, for dernest å kjøpe tilbake aksjene ett par dager senere til forhåpentligvis samme pris?

Gjest
Gjest
03.07.2015 13:05

Hei.

Forslag til emne i pengepodden:
Indeksfond vs aktivt forvaltede fond. For sparing på lang sikt, dvs minst 5-10 år, er det mange som mener at det er vanskelig om ikke umulig å slå indeksfond. Se feks. boka «A random walk down Wall Street», John Bogle som startet Vanguard-fondene, og denne artikkelen (Ola Kvaløy): http://www.dn.no/nyheter/finans/2015/04/16/2152/Fond/mener-forvaltere-bare-har-flaks

Banker og fondsforvaltere, som har en opplagt egeninteresse, sier jo noe annet. Hva mener dere?

Gjest
Gjest
02.07.2015 14:41

Et spørsmål, jeg har 30 tusen i kapital , har tatt belåning på 75 tusen , men kan kunn bruke 8 tusen for å holde meg på 2,5% rente. jeg har lyst til å bruke 75 tusen belånt + mine 30 , men da blir renta 6,30% dvs at jeg må ha minimum 4,75% avkastning i året for å gå breakeven, porteføljen min er mest fond og litt aksjer, er dette smart eller ikke? har en plan på 3-5år, lest mye om aksjer og finans i snart 3 år, og begynte denne mnd. hva ville dere anbefalt?

Gjest
Gjest
02.07.2015 13:33

Fullt fortjent at Richard får delta i podden! For noen er VG et must til frokosten, for meg er Richard’s morgenrapport min “VG-avis”. Strålende fyr som har opplevd begge sider av medaljen.