Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 20 – Livet som trader & sparing til bolig

I denne episoden tar i all hovedsak Anders og Karl Oscar for seg spørsmål fra dere lyttere. Lurer du på hvilke verktøy du skal velge for teknisk analyse, gir de deg svaret på det. Oppsummert kan vi vel si at virker noe for godt til å være sant, så er det ofte det. Hvordan er livet som trader egentlig? Karl Oscar har vært trader selv i flere år og deler med glede sine personlige erfaringer og tanker om utfordringene og mulighetene.

Mange stiller også spørsmål relatert til bolig. Tenker du også at du er usikker på om du skal investere i bolig eller i aksjer, om du skal betale ned på boliglånet eller investere penger i aksjemarkedet, eller om du skal velge BSU fremfor fond, så bør du lytte til denne episoden. Anders og Karl Oscar gir deg sine tanker om dette. Vi avslutter denne mini jubileumsepisoden med #1krspart som normalt. Fortsett med å dele, kommentere og foreslå tema til #pengepodden. Det er du som bestemmer innholdet.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
28.10.2015 16:41

Hei Svensken! Du kan spare på en BSU konto helt til du er 34 år. Hvert år fram til det kan du spare opptil 25.000 kroner per år og få 20 % skattefradrag. Setter du inn mer enn 25.000 kroner på et enkelt år så får du ikke noe mer skattefradrag av den grunn. Fram til nå har det maksimale beløpet du kan spare vært 200.000 (foreslått til 300.000 i årets statsbudsjett). Dvs med dagens regelverk, maks sparing på 25.000 i 8 år for å utnytte skattefordelen. Dette er som du sier penger som er låst til bolig (enten kjøp… Les mer »

Gjest
Gjest
27.10.2015 07:14

Hej, ni har nu pratat om BSU 2 gånger som jag har hört. Båda gångerna uppfattar jag det som att man får avdrag en gång per år. Alltså om man sätter in 20k varje år så får man skatte avdrag på det. När jag pratade med min bank så sa dom att man bara får avdrag en gång, så man kan max få 20000*20%=4000kr i avdrag på ett BSU konto. Om detta stämmer så är det bara värt att sätta in 20k engång och sen spara i aktiemarknaden. För i aktiemarknaden blir inte pengarna låst till att köpa bostad och… Les mer »