Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 16 – Bear-marked og investeringer

Før Anders og Karl Oscar snuser på hva man bør gjøre i et bear-marked fokuserer de på rentemøtet i USA som ga uendret rente, og Volkswagen som har gått på en skikkelig smell. Er det snakk om en kvalitetsaksje på salg, eller har de virkelig rotet det til for sin egen del?

Uten å male fanden på veggen tar Anders og Karl Oscar på seg de pessimistiske brillene og ser på hva et bear-marked faktisk er, hva du bør tenke på og hva du bør gjøre. Skal du spille død, eller gå til kamp tungt bevæpnet?

Vi har fått inn spørsmål om hvor mye cash man burde ha i porteføljen når man tror børsen er overvurdert, og om man burde belåne porteføljen sin i dette markedet. Ikke gå glipp av sparetipsene som er sendt inn av lytterne våre med #1krspart. Her er det mange gode tips å hente!

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
6 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
30.09.2015 15:13

Hei Karl Oscar og Anders! Jeg begynte å høre på #pengepodden for et par uker siden, og har nå hørt gjennom alt. Her kommer noen innspill som har samlet seg opp mens jeg har hørt på. Beklager på forhånd lengden. TUSEN TAKK Først vil jeg bare si tusen takk for en strålende podcast, og også en strålende bank! Jeg synes dere er billige, transparente, hjelpsomme og har et voldsomt utvalg. I tillegg setter jeg stor pris på både Nordnett-bloggen, webcastene og altså #pengepodden. INNSPILL OM ETFER Jeg hørte med stor interesse på episoden hvor dere diskuterte ETFer. Imidlertid var det… Les mer »

Gjest
Gjest
28.09.2015 15:21

Hei!
Hva tenker dere om boliginvestering kontra en langsiktig fondssparing med feks 70% belåning. Har nå frigjort en del kapital og trenger litt hjelp til hva jeg skal gjøre videre. Boligmarkedet har gitt utrolig god avkastning, men jeg tror dog enda at ingenting vil vokse inn i himmelen.. Alternativet er å bruke 300.000 som egenkapital til utleieleilighet (i tr.heim sentrum) eller sette 300.000 i en 3-4 globale fond med 70% belåning (1.000.000 eksponert). Sparehorisont på denne kapitalen: 15-20 år.

Har dere noen tanker rundt dette og generelt hva dere tror om markedsuroen nå? Snuser vi på en større korreksjon?

Gjest
Gjest
27.09.2015 01:51

Hei. Jeg har forslag til tema. Jeg syntes rec-aksjen er spennende. Kunne dere snakket noe om “solkrigen” mellom USA og Kina. Dele noen tanker om det handelspolitiske forholdet landene imellom eller drøfte hvorvidt det er mulighet for at landene kommer til enighet på dette området.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.09.2015 12:52

Hei Sindre! Takk for forslag til tema! Vi noterer det 🙂

Gjest
Gjest
24.09.2015 21:24

Hei. Takk for nok et interessant program.

Kan dere snakke litt om det med nedbetaling av gjeld/avdrag på boliglån kontra det å heller putte pengene i langsiktig fondssparing? Risiko? (Her tar jeg forbehold om at BSU er makset ut) Til hvilken belåningsgrad bør man være på før man evt begynner på noe slikt. I disse lavrentetider så kaster jo bankene pengene etter oss.

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
28.09.2015 12:53

Hei Håvard! Takk for fin tilbakemelding og forslag til tema! Vi noterer det til en senere episode 🙂