Gå til hovedinnhold

#pengepodden – episode 11 – Oppdatering på markedet i Kina og Hellas, Oljefondet og en sparesnakkis

Anders og Karl Oscar er tilbake med #pengepodden! Det er takket være dere, kjære lyttere.

I denne episoden har Karl Oscar og Anders mye på hjertet etter en turbulent sommer. Du får en oppdatering på markedet der Kina og Hellas er et hett tema. Har du lurt på hvor ofte Karl Oscar sjekker porteføljen sin? Nå får du svaret, og hvis du er en langsiktig sparer stikker du av med noen smarte tips i tillegg.

Et annet hett tema er olje, og rekordhøye oljelagre. Karene snakker også om forvaltningen til det mye omdiskuterte Oljefondet. De tar opp hvilket marked som har mest potensiale, og hva en aldrende befolkning kan ha å si for investeringene dine.

#Pengepodden er ingenting uten spørsmål fra dere, og denne gang svarer Anders og Karl Oscar på noen spørsmål om belåning og belåningsgrader. Noen har også lurt på hvordan du finner fram til analyser fra spesifikke analytikere, og hvilke tjenester som rangerer de beste analytikerne. Pluss at du får noen tips om hvordan du kan eksponere deg mot Hellas og Kina.

Vi er fremdeles avhengige av at dere sender inn spørsmål med #pengepodden på Twitter, Facebook, nordnetbloggen og Shareville.

Nyhet! Del sparetipsene dine med oss! Bruk #1krspart i sosiale medier.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
4 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
21.08.2015 10:32

Forslag til temas: Strategi ved kjøp av utbytteaksjer. Er det lurest å kjøpe seg inn etter utbetalt utbytte?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
21.08.2015 12:01

Takk for forslaget ditt Eirik!

Gjest
Gjest
20.08.2015 16:22

Karl Oscar! Du nevte at du hører på mye podcasts. Hvorfor ikke dele abonnentene dine med oss?

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
21.08.2015 10:38

Ja, jeg hører ofte på podcasts men det er ikke mange av de som er direkte relevante for aksjer og investeringer. Man kan dog risikere å bli generelt opplyst, og jeg er blant de som syns det er bra. Innen Økonomi hører jeg på Staavi & Valebrokk, samt Freakonomics Radio. I generell vitenskap ruler NRK Ekko, men det fins også en del utenlandske. I det siste har jeg dog hørt mye på Bulletproof Radio som har et meget rikholdig utvalg av intervjuer innen helse, trening og egenutvikling. Anbefales sterkt, men det kan hende du utvikler en smak for kaffe med… Les mer »