Oslo Børs: Oppgang i vente. Snuoperasjon på Wall Street vil hjelpe børsene i Europa i dag

Nye svake makrotall fra USA sendte Oslo Børs videre nedover i går. Denne gangen var de ISM tallene innenfor service sektoren som kom inn vesentlig svakere enn ventet. Når det er sagt, etter at Oslo Børs stengte snudde de toneangivende indeksene i USA kraftig opp

OBX: 784,75 (-1,3%)S&P 500: 2910,63 (+0,8%) NASDAQ: 7872,26 (+1,1%)

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1]%.

Investorene håper på dypere rentekutt

Nye svake makrotall fra USA sendte Oslo Børs videre nedover i går. Denne gangen var de ISM tallene innenfor service sektoren som kom inn vesentlig svakere enn ventet. Når det er sagt, etter at Oslo Børs stengte snudde de toneangivende indeksene i USA kraftig opp, noe som vil påvirke de europeiske børsene positivt i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

De amerikanske investorene priser nå inn dypere rentekutt fra FED (den amerikanske sentralbanken). Dvs. gitt de siste dagers urovekkende utvikling i økonomien (flere svake makrotall på rad), er det naturlig å anta at FED vil endre sin rentestrategi.

De asiatiske børsene endte for øvrig blandet i natt, da investorene i regionen venter på “månedens viktigste” nøkkeltall, de amerikanske jobbtallene (non-farm payrolls), som slippes senere i dag. Oljeprisen har etablert seg godt under 60 dollar per fat, men er i skrivende stund, høyere enn den var i går ettermiddag. Det er viktig å være klar over at oljeprisen beveger seg mer eller mindre i takt med den underliggende utviklingen i verdensøkonomien.

Lyttetips: #pengepodden – Forventninger til 3. kvartal & Equinor-spesial

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer