Oslo Børs: Oppgang i vente. Resultatfremleggelser i fokus

De amerikanske børsene falt torsdag, dermed gikk det med de som det gjorde med børsene i Europa og Asia. Høye daglige smittetall bekymrer investorene da disse kan tenkes å lede til svakere vekst lenger frem i tid. Når det er sagt, for hver dag som går kommer vi nærmere en effektiv behandlingsform for COVID-19 viruset

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,4%, eller innenfor intervallet [0,2, 0,6]%. TOM, YAR, AKER, SCHA, SSO, ELK i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,5 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene falt torsdag, dermed gikk det med de som det gjorde med børsene i Europa og Asia. Høye daglige smittetall bekymrer investorene da disse kan tenkes å lede til svakere vekst lenger frem i tid. Når det er sagt, for hver dag som går kommer vi nærmere en effektiv behandlingsform for COVID-19 viruset.

Boeing (-4,9%), Microsoft (-2%) og Visa (-1,6%) toppet taperlisten blant aksjene i Dow Jones indeksen. Apotekselskapet Walgreens Boots Alliance klarte seg for øvrig best med en oppgang på 1,6 prosent.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -0,2 prosent i snitt i natt.

Det skjedde lite på de asiatiske børsene fredag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Når det er sagt, smittesituasjonen fortsetter å prege nyhetsbildet sammen med resultatfremleggelser.

Resultatsesongen for 2. kvartal startet denne uken, men tallene som har blitt sluppet til nå har vært blandede. Bankaksjene har skuffet mest. I tillegg publiserte strømmetjenestegiganten Netflix svakere tall enn ventet i går kveld. Mao. ser 2. kvartal til å ha vært et utfordrende kvartal for selskaper i flere industrier.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,2 dollar per fat, ned -0,6 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,3, mens 30-års renten i USA ligger på 1,3 prosent.

Det har kun vært små utslag i oljeprisen etter onsdagens OPEC+ beslutning om å trappe ned kuttavtalen med to millioner fat. Dette vitner om at oljeprodusentene har god kontroll på markedet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer