Oslo Børs: Oppgang i vente, på tross av negative impulser fra Asia

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt. De amerikanske indeksene startet året med å sette nye bestenoteringer, de samme gjorde den europeiske Stoxx 50 indeksen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen, Analytiker i Nordnet

Norge, Europa og USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt. De amerikanske indeksene startet året med å sette nye bestenoteringer, de samme gjorde den europeiske Stoxx 50 indeksen. Oslo Børs derimot, er nær ny all-time high etter gårsdagens opptur.

Investorenes optimisme har bedret seg vesentlig de seneste ukene, godt hjulpet av en de-eskalerende handelskrig. I tillegg har Kinesiske myndigheter igangsatt flere tiltak for å bedre vekstimpulsene i verdens 2. største økonomi. Når det er sagt, handelskrigen mellom USA og Kina er på ingen måte løst, da partene har til gode å komme til enighet om de absolutt vanskeligste punktene, punktene som omhandler “ulovlig” teknologioverførsel, nasjonale sikkerhetshensyn (Huaweis og deres 5G-teknologi), samt Kinas klassifisering som “fremvoksende” i WTO. Mao. dette er problemstillinger som potensielt sett vil ta flere år å adressere.

Asia, olje mv.

De asiatiske børsene falt tilbake fredag, som en følge av økte geopolitiske spenninger i Midtøsten (Amerikansk luftangrep i Irak, hvis iranske militære ledere er drept). Det er naturlig å anta at de europeiske børsene også vil preges negativt av dette i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oslo Børs derimot, med Equinor i spissen, kan tenkes å dra nytte av at oljeprisen har steget kraftig i kjølvannet av nattens hendelse i Midtøsten. Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 68,2 dollar per fat, opp 3,2 prosent fra torsdagens nivåer.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer