Oslo Børs: Oppgang i vente. OPEC+ enige om å kutte med ytterligere 500.000 fat. Dette er godt nytt for selskaper som Equinor og Aker BP

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,2 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg 0,1 prosent i snitt. Investorene venter på “månedens viktigste tall”, de amerikanske jobbtallene (non-farm payrolls), som slippes senere i dag

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,4]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Investorene venter på “månedens viktigste tall”

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,2 prosent torsdag, mens de toneangivende indeksene i USA steg 0,1 prosent i snitt. Investorene venter på “månedens viktigste tall”, de amerikanske jobbtallene (non-farm payrolls), som slippes senere i dag. Enn så lenge har jobbtallene fra USA kommet inn på den sterke siden, det til tross for at verdensøkonomien har svekket seg en god del det siste året. Skulle tallene på et eller annet tidspunkt vise svakhetstegn vil dette kunne påvirke sentralbankens rentestrategi.

Asia og olje

De asiatiske børsene endte opp fredag. Når det er sagt, hvorvidt USA og Kina vil klare å lande den mye omtalte “fase-en” avtalen vil være svært viktig for aksjemarkedenes utvikling fremover. Forhåpentligvis får vi svar på dette i løpet av de neste to ukene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63,3 dollar per fat, ned 0,4 prosent gårsdagens nivåer. OPEC og Russland (OPEC+) ble i går, enige om å kutte produksjonen med ytterligere 500.000 fat i 1. kvartal 2020, dermed vil den samlede kuttavtalen bli på 1,7 millioner fat daglig de neste tre månedene. Avtalen er ventet å bli ratifisert senere i dag. Dette er for øvrig godt nytt for oljeproduserende selskaper, deriblant Equinor og Aker BP.

Hør også: #pengepodden – Slik finner Odin Global vinneraksjene

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer