Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Oppgang i vente etter nytt heftig børshopp i USA. Biden ligger nå an til å bli Trumps utfordrer

Mange investorer tror nå at John Biden blir Demokratenes utfordrerkandidat til Trump i høstens presidentvalg. Gitt at Bidens motkandidater, Bernie Sanders og Elisabeth Warren, har en mer aggressiv tilnærming til det økonomiske systemet håper mange investorer at disse ikke når frem i den pågående nominasjonsprosessen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,8%, eller innenfor intervallet [0,5, 1,1]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 4,2 prosent i snitt onsdag.

Mange investorer tror nå at Joe Biden blir Demokratenes utfordrerkandidat til Trump i høstens presidentvalg. Gitt at Bidens motkandidater, Bernie Sanders og Elisabeth Warren, har en mer aggressiv tilnærming til det økonomiske systemet håper mange investorer at disse ikke når frem i den pågående nominasjonsprosessen.

Når det er sagt, sjansen for at Trump blir gjenvalgt er stor, dog dette kan endre seg dersom den økonomiske situasjonen for USA skulle forverres vesentlig fremover. Coronavirusets negative innvirkning på verdensøkonomien kan faktisk “ødelegge” valgkampen for den sittende presidenten.

De asiatiske børsene, målt gjennom S&P Asia 50 indeksen, endte opp 1,7 prosent i natt.

Investorene i Asia lot seg rive med av gårsdagens heftige børsoppgang i USA. I tillegg har en rekke institusjoner signalisert store krisepakker knyttet til utbredelsen av Coronaviruset, deriblant IMF. Dette, sammen med forventninger om store rentekutt fra verdens sentralbanker fremover, har fått optimismen på børsene tilbake igjen, i alle fall på kort sikt.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 51,9 dollar per fat, ned -1,1 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,26, mens 30-års renten i USA ligger på 1,66 prosent.

I dag starter det to-dager lange OPEC-toppmøte, der medlemmene (sammen med Russland), skal bestemme seg for hvorvidt deres samlede produksjon skal kuttes ytterligere pga. etterspørselsfall etter olje i kjølvannet av Coronaviruset. Markedet tror og håper på ett kutt på en millioner fat i tillegg til de 2,1 millioner fatene partene allerede har kuttet.

Slik gikk det på Oslo Børs i går

Børskommentar: Bank-aksjer i fokus onsdag. Investorene frykter lavere marginer etter FEDs kraftige rentekutt

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
2 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Gjest
Gjest
05.03.2020 09:42

Er vel Joe Biden du tenker på Roger 🙂

Gjest
Gjest
Svar på  Gjest
05.03.2020 10:00

Det stemmer Einar. Takk for korrigeringen 🙂 Rettet feilen nå.

/Roger