Oslo Børs og Santiago-børsen inngår samarbeidsavtale

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Børsen i Chile og Oslo Børs har i dag signert en avtale med mål om å fremme notering av sjømatselskaper på de to børsene.

I tillegg til sekundærnotering av aksjer på de respektive markedsplassene, vil børsene også se på mulighetene for notering av andre produkter, som obligasjoner og ETF-er.

Sjømat har vokst til en bli en av de viktigste sektorene på Oslo Børs, og markedsverdien til de 14 sjømataksjene notert på Børsens markedsplasser utgjør nå ti prosent av den totale markedsverdien til selskapene på Børsen. Laks er Chiles nest største eksportprodukt, og det er i øyeblikket fem sjømataksjer notert på Santiago-børsen.  Salmones Camanchaca er i dag alene om å være notert på begge børsene.

– Gjennom å jobbe sammen på viktige strategiske områder håper vi gjensidig å styrke våre markeder og gi selskaper tilgang til nye kapitalkilder. Salmones Camanchaca har lyktes med dette med børsnotering både i Oslo og Santiago, sier Øivind Amundsen, direktør førstehåndsmarkedet og juridiske tjenester.

Les mer om Santiago-børsen

Alle nyheter fra Oslo Børs

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer