Oslo Børs: Nedgang i vente. Svake impulser fra Asia. Hong Kong situasjonen bekymrer investorene

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,5 prosent torsdag. De amerikanske børsene derimot, var stengt pga. “Thanksgiving”. Når det er sagt, alle de amerikanske indeksen er i all-time high

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,3, -0,1]%.

Roger Berntsen, analytiker i Nordnet

Stengte børser i USA

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte ned 0,5 prosent torsdag. De amerikanske børsene derimot, var stengt pga. “Thanksgiving”. Når det er sagt, alle de amerikanske indeksen er i all-time high. Mao. stemningen blant investorene i USA er god om dagen, det til tross for stor generell usikkerhet i verdensøkonomien.

Asia og olje

De asiatiske børsene, med Hong Kong i spissen, falt en god del fredag, noe som kan tenkes å påvirke de europeiske børsene i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Investorene i regionen er bekymret for hvorvidt det er mulig å få til en delvis handelsavtale (mellom USA og Kina) i år gitt at kinesiske myndigheter har fordømt USAs innblanding i Hong Kongs anliggende.

Oljeprisen (Brent Blend) står i 63,1 dollar per fat, opp 0,1 prosent fra gårsdagens nivåer. Oljeprisen har holdt seg relativ stabil den senere tid, mens investorene venter på utfallet av neste ukes toppmøte i OPEC. De fleste forventer for øvrig at OPEC, sammen med Russland, vil videreføre dagens produksjonsbegrensninger på 1,2 millioner fat.

Hør også: #pengepodden – Slik ser ekspertenes aksjeporteføljer ut

Selskaper i fokus (utvalgte); Hunter Group, Northern Drilling (resultater).

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer