Oslo Børs: Nedgang i vente, etter kraftig fall i Asia i natt. Virusfykt preger finansmarkedene

Oljeprisen, som på mange måter er en temperaturmåler på aktiviteten i verdensøkonomien, er kraftig ned fra forrige ukes nivåer. Brentoljen handles nå under 60 dollar, for første gang siden oktober i fjor. Det er naturlig å anta at Oslo Børs vil preges av dette i dag, i alle fall i åpningsminuttene

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -1,3%, eller innenfor intervallet [-1,6, -1]%.

Roger Berntsen – Analytiker og aksjeekspert i Nordnet

Oslo Børs (OBX-indeksen) endte opp 1 prosent fredag, mens de toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,8 prosent i snitt. Den brede europeiske indeksen STOXX Europe 600 steg for øvrig 0,9 prosent.

IndekserKursRetning% endr.
OBX Total Return Index8471,0
Oslo Børs Benchmark Index9401,0

USA

De amerikanske investorene sendte de brede aksjeindeksene ned fredag. Økt frykt for det dødelige Coronaviruset fra Kina, spredte stor usikkerhet på børsene. De lange rentene falt også, noe som er et tegn på lavere økonomisk aktivitet. Transportrelaterte selskaper (fly, reise etc.), samt selskaper hvis sensitive til global vekst (olje, råvarer etc.) falt mest.

Når det er sagt, positive resultater fra en rekke selskaper hindret indeksene i å falle mer, bl. a. leverte prosessor-giganten Intel sterke tall for 4. kvartal (aksjen steg hele 8 prosent på tallene).

IndekserKursRetning% endring
Dow Jones Industrial Average28 990-0,6
NASDAQ Composite9 315-0,9
S&P 5003 295-0,9

Asia

De asiatiske børsene falt tungt i natt, deriblant Nikkei 225 som endte ned -2 prosent. Oppdaterte smitte -og dødstall fra Coronaviruset skapte forsterket frykt blant investorene i regionen.

Det kan være verdt å merke seg at flere finansmarkeder (børser) i Asia holdt stengt mandag pga. kinesisk nyttårsfeiring. Kinesiske myndigheter har for øvrig bestemt seg for å forlenge årets nyttårsfeiring med tre dager frem med til 2. februar, i et forsøk på å begrense smitteomfanget av det dødlige viruset.

IndekserKursRetning% endring
Nikkei 22523 344-2,0
HANG SENG INDEX27 9500,1

Olje og valuta

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 59,3 dollar per fat, ned -2,8 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,07, mens 30-års renten i USA ligger på 2,1 prosent.

Oljeprisen, som på mange måter er en temperaturmåler på aktiviteten i verdensøkonomien, er kraftig ned fra forrige ukes nivåer. Brentoljen handles nå under 60 dollar, for første gang siden oktober i fjor. Det er naturlig å anta at Oslo Børs vil preges av dette i dag, i alle fall i åpningsminuttene.

Olje og valutaKursRetning% endring
Brent Spot Indicator59,3-2,3
US Dollar / Norwegian Krone9,070,3
Euro / Norwegian Krone10,000,3
US 30 Years Benchmark bond2,100,0

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer