Gå til hovedinnhold

Oslo Børs: Flat start i vente. Equinortall vil prege børsåpningen

Det ble knall og fall på de asiatiske børsene fredag. De kinesiske indeksene falt tyngst. I går bad USA Kina om å stenge konsulatet i Houston, i dag beordret Kina USA om nedstenging av deres konsulat i Chengdu. Investoren frykter at spenningen mellom verdens to supermakter vil stige ytterligere fremover,

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner flatt, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,3]%. EQNR, EVRY i fokus (resultater)

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -1,6 prosent i snitt i går.

Storstilt gevinstsikring i teknologiaksjer sendte indeksene i USA ned torsdag. Kjente store selskaper som Apple (-4,6%) og Microsoft (-4,4%) ledet an nedgangen, sammen med Tesla (-5%).

Svake makrotall bidro også til økt salgspress. Tallene for førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd, weekly jobless claims, kom inn på 1,4 millioner i forrige uke, noe som skremte endel investorer. Når det er sagt, de viktigste jobbtallene å følge med på er non-farm payrolls, sysselsettingstallene utenfor jordbrukssektoren. Disse slippes før øvrig første fredagen i hver måned.

Vinneraksjene i Dow Jones Industrials indeksen ble videokonferansegiganten Cisco (+1,1%) og merkevarekjempen Procter & Gamble (+0,6%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225*, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -2,8 prosent i snitt i natt.

Det ble knall og fall på de asiatiske børsene fredag. De kinesiske indeksene falt tyngst. I går bad USA Kina om å stenge konsulatet i Houston, i dag beordret Kina USA om nedstenging av konsulatet i Chengdu. Investoren frykter at spenningen mellom verdens to supermakter vil stige ytterligere fremover, dog COVID-19 situasjonen er likevel den viktigste faktoren å følge med på. På verdensbasis er det registrert 15,6 millioner smittetilfeller, mens tallet på antall døde er kommet opp i 636 tusen.

*Børsene i Japan holdt stengt i dag.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 43,3 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 9,23, mens 30-års renten i USA ligger på 1,23 prosent. Slik gikk det på Oslo Børs i går: .

Oljeprisen har i likhet med de globale aksjemarkedene falt det siste halve døgnet. Markedsbalansen er tilsynelatende under kontroll, men økt spenningsnivå mellom USA og Kina preger råvaremarkedene negativt.

Lyttetips!

#pengepodden – Hvordan bli en ekstremsparer – med Pengesnakk-Lise

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer