Oppgang i vente, tross små bevegelser i USA og Asia. OPEC+ i fokus

De asiatiske børsene endte relativt flatt torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nye sterke makrotall fra Kina var heller ikke nok til å trigge investorene. Den generelle stemninger er fortsatt god, godt hjulpet av positive vaksinenyheter og rykter om en ny amerikansk stimulansepakke

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt i går.

Forhandlingsfremskritt om en ny stimulansepakke bidro til en ørliten oppgang på de amerikanske børsene onsdag. Politikerne i USA har over lengre tid slitt med å komme til enighet, men nå skal det være bevegelser mellom partene. Selv om flere effektive vaksiner mot Covid-19 har blitt utviklet, vil det ta tid før disse kan bli rullet ut. Fed sjef, Jerome Powell, har ved gjentatte ganger påpekt nødvendigheten av kraftige stimulansepakker for å holde hjulene i økonomien i gang så lenge pandemien herjer.

Boeing (+5,1%), Walgreens Boots Alliance (+3,6%) og Walt Disney (+2,8%) gjorde det best blant Dow selskapene i går, mens Salesforce (-8,5%), McDonald’s (-2,4%) og Home Depot (-1,5%) endte på bunn. Salesforce falt også i går, etter at de offentliggjorde oppkjøpet av meldingstjenestegiganten Slack. Enn så lenge virker investorene å være skeptiske til oppkjøpet. Det skal sies at Salesforce har hatt en eventyrlig utvikling de siste årene. I år er aksjen opp 35 %, mens den de siste tre år er opp over 100 %.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt torsdag morgen.

De asiatiske børsene endte relativt flatt torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Nye sterke makrotall fra Kina var heller ikke nok til å trigge investorene. Den generelle stemninger er fortsatt god, godt hjulpet av positive vaksinenyheter og rykter om en ny amerikansk stimulansepakke. Gitt størrelsen på amerikansk økonomi, vil alt som påvirker denne også påvirke økonomiene i resten av verden også.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 48 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,79, mens 30-års renten i USA ligger på 1,69 prosent.

I dag ventes det en avklaring på hvorvidt OPEC+ vil videreføre dagens produksjonsavtale (kuttavtale på 7,7 millioner fat) eller ikke. Partene, OPEC-landene og blant annet Russland, utsatte tirsdagens møte til i dag, da de slet med å komme til enighet. I utgangspunktet skulle dagens kuttavtale reduseres med to millioner fat fra og med 2021, men på grunn av smittebølge nr. 2 som herjer i Europa og USA, har oljeetterspørselen svekket seg på ny. Med andre ord, vil markedet igjen komme i ubalanse om produsentene ikke klarer å enes om forlengelse. Når det er sagt, alle positive vaksinenyheter den siste måneden bør gjøre det enklere for partene å enes om forlengelse i ytterligere noen måneder, men i oljeverdenen kan ingen ting taes forgitt.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer