Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente, tross rolig avslutning i Asia i natt. Oljeprisen i fokus

Det ble en relativt rolig avslutning på børsuken i Asia i natt, til tross for gårsdagens svake utvikling på Wall Street. Teknologisektoren gjorde det for øvrig dårligst.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%. Selskaper i fokus; TOM, YAR, ELK, AKER, SCHA mfl. (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,3 prosent i snitt i går.

Mens Dow Jones Industrial Average steg 0,2 prosent torsdag kveld, falt S&P 500 og Nasdaq Composite henholdsvis 0,3 -og 0,7 prosent. Mange investorer har valgt i sikre gevinster i er rekke teknologirelaterte selskaper etter en periode med solid oppgang i disse. Denne uken har for øvrig handlet mest om resultatfremleggelser, samt inflasjonsproblematikk. Mens de fleste resultatene har kommet inn godt over forventningene har prisene på de aktuelle aksjene stort sett falt. Mao. kan det tenkes at markedet, dvs. investorene samlet sett, har høyere resultatforventninger enn analytikerne dette kvartalet.

Moderna (+5,3%), Baidu (+2,3%) og JD.Com (+1,9%) toppet listene blant selskapene som inngår i Nasdaq 100 indeksen, mens Biogen (-6,8%), NXP Semiconductors (-4,5%) og NVIDIA (-4,4%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,1 prosent i snitt fredag morgen.

Det ble en relativt rolig avslutning på børsuken i Asia i natt, til tross for gårsdagens svake utvikling på Wall Street. Teknologisektoren gjorde det for øvrig dårligst, mens finansaksjene steg noe i snitt. Den japanske sentralbanken var i fokus i natt, da de kuttet vekstprognosene for innlandsøkonomien i 2021 med 0,2 prosentpoeng (fra 4 prosent til 3,8 prosent). Nikkei 225 falt 0,3 prosent som en følge av dette.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 73,3 dollar per fat, ned -0,7 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,81, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,32 og 1,94 prosent.

Uoverensstemmelse mellom Saudi Arabia og De Forente Arabiske Emirater sørget for at forrige ukes OPEC+ møte gikk i vasken, men nå skal de to landene være nær et kompromiss som sørger for økt oljeproduksjon de kommende månedene. Oljeprisen har falt noe som en følge av dette, dog deler av fallet skyldes også valutaeffekter. Dvs. dollaren har styrket seg de siste dagene, og gitt at oljeprisen handles i denne valutaen presses også prisen ned. En dollar koster for øvrig 8,8 norske kroner, 50 øre høyere enn for en måned siden.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer