Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Svak oppgang i Asia i natt. India sliter med rekordsmitte, og flere land vil nå hjelpe

India sliter med å få kontroll på smitten, og flere land har nå strukket ut en hjelpende hånd. De asiatiske investorene svarte med å sende børsene i regionen svakt opp.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,1 prosent i snitt i går.

Teknologiselskapene ledet an fredag, godt hjulpet av de aller største, deriblant Apple (+1,8%), Microsoft (+1,6%) og Amazon (+1%). Når det er sagt, tross den solide avslutningen på børsuken, stengte ingen av de store indeksene i all-time high. Blandede selskapsresultater, samt rekordhøy smitte i India, bidro til usikkerhet blant verdens investorer tidligere i uken, også de amerikanske.

Intel (-5,3%) ble en av de store taperne fredag, etter at selskapet leverte skuffende resultater for Q1.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 0,2 prosent i snitt mandag morgen.

India sliter med å få kontroll på smitten, og flere land har nå strukket ut en hjelpende hånd, deriblant USA, Storbritannia, Frankrike og Tyskland. De asiatiske investorene svarte med å sende børsene i regionen svakt opp mandag.

Resultatsesongen fortsetter med full styrke denne uken, med flere giganter både i USA og Norge (Apple, Microsoft, Amazon, Alphabet, Equinor, DNB). I tillegg skal den amerikanske sentralbanken avholde rentemøte onsdag. Mao. blir det mye for investorene å ta innover seg de neste dagene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 65,6 dollar per fat, ned -0,9 prosent fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,28, mens 30-års renten i USA ligger på 2,25 prosent.

Smittesituasjonen i India preget de fleste finansmarkedene i forrige uke, inkludert råvaremarkedene. Gitt at India er verdens 3. største forbruker av olje vil usikkerheten i oljemarkedet forbli stor i dagene som kommer.

De lange rente, som har steget betydelig fra bunnen i fjor, har falt noe tilbake de siste ukene. “Lavere” lange renter har bidratt til at vekst-selskapene har gjort et aldri så lite comeback april måned. Det kan for øvrig tenkes at onsdagens rentemøte i Fed (den amerikanske sentralbanken) vil påvirke rentemarkedet ytterligere i den ene eller annen retning.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer