Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. S&P 500 steg til ny all-time high. Bred oppgang i Asia i natt. Oljeprisen i fokus

De amerikanske børsene steg torsdag, godt hjulpet av politisk enighet knyttet til Bidens infrastruktur plan på 1000 milliarder dollar. S&P 500 steg til ny all-time high.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,2%, eller innenfor intervallet [0, 0,4]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte torsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,7 prosent i snitt i går.

De amerikanske børsene steg torsdag, godt hjulpet av politisk enighet knyttet til Bidens infrastruktur plan på 1000 milliarder dollar. Dow Jones Industrial Average ledet an med en oppgang på en prosent, mens S&P 500 og Nasdaq indeksen steg henholdsvis 0,6 og 0,7 prosent. S&P 500 indeksen steg for øvrig til ny rekord i går, mens de to andre indeksen handles i nærheten av all-time high.

Eli Lilly (+7,3%), Tesla (+3,5%) og Vulcan Materials (+3,3%) toppet vinnerlistene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen. Når det er sagt etter børsens stengetid steg sportsutstyr giganten Nike hele 14 prosent på meldinger om sterke tall for 2. kvartal.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,1 prosent i snitt fredag morgen.

Den positive utviklingen på Wall Street torsdag kveld, smittet over til de asiatiske børsene fredag. Selskaper innenfor material sektoren gjorde det best, mens energirelaterte selskaper gjorde det svakest. Det er naturlig å anta at oppgangen i Asia i natt, samt gårsdagens løft i USA vil hjelpe børsene i Europa i dag, dog dette er ikke gitt siden deler av oppgang på de amerikanske børsene skyldes lokale effekter knyttet til Bidens infrastruktur pakke.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 75,7 dollar per fat, opp 0,8 prosent fra torsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,49, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,49 og 2,1 prosent.

I neste uke er det duket for nytt toppmøte i OPEC der partene skal enes om kartellets samlede oljeproduksjon fremover. Et stramt markedet har bidratt til relativt høye oljepriser den senere tid, derfor kan det tenkes at produksjonen vil bli jekket opp noe de neste månedene. Når det er sagt, Iran, som for øvrig er medlem av OPEC, er ventet å øke sin produksjon dersom de skulle komme til enighet med USA om en ny atomavtale. Mao. kan det tenkes at OPEC vil avvente situasjonen inntil en eventuell avtale mellom Iran og USA er på plass.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer