Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Positivt driv i Asia i natt. Rally på Wall Street fredag

Stemningen i Asia var god mandag, dermed er det håp om drahjelp derfra i dag, selv om en rekke børser holdt stengt på grunn av feiringen av kinesisk nyttår. Nikkei 225 ledet an.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,9%, eller innenfor intervallet [0,7, 1,1]%.

Roger Berntsen

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 1,9 prosent i snitt fredag.

Det ble en heidundrende avslutning på Wall Street fredag, godt hjulpet av sterke tek aksjer. Nasdaq indeksen la på seg nesten tre prosent. S&P 500 steg for øvrig 1,9 prosent, mens Dow Jones indeksen endte opp en prosent. Oppløftende Q4 tall fra en rekke selskaper, ikke minst de største bankene, har tilsynelatende fått optimismen i markedet tilbake igjen. I tillegg har det underliggende inflasjonspresset både i USA, men også andre deler av verden dempet seg betraktelig den senere tid.

Resultatsesongen fortsetter med full stryke denne uken med selskaper som Visa, Mastercard, Microsoft, Tesla mfl. Netflix (+8,5%), NVIDIA (+6,4%) og Zscaler (6,1%) toppet vinnerlisten blant selskapene som inngår i Nasdaq indeksen fredag. AstraZeneca (-1,9%) derimot, var en av få selskaper som falt.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er opp 1,3 prosent i snitt mandag morgen.

Stemningen i Asia var god mandag, dermed er det håp om drahjelp derfra i dag, selv om en rekke børser holdt stengt på grunn av feiringen av kinesisk nyttår. Nikkei 225 ledet an med en oppgang på 1,3 prosent. Hovedindeksen i Japan ble en av fjorårets vinnere, sammen med blant annet Oslo Børs, dog i 2023 har disse lagget de andre. Aller best utvikling har det vært på Hong Kong børser, der Hang Seng indeksen er opp hele 11,2 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 87,41 dollar per fat, opp 1,7 prosent fra fredagens nivåer. Gassprisen (Henry Hub Natural Gas) er opp 4,5 prosent i samme periode. Dollaren står i skrivende stund i 9,83, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 3,47 og 3,66 prosent.

Økt reiseaktivitet i Kina i 2023 er ventet å påvirke oljeprisen positivt fremover, dog usikkerheten knyttet til vekst og inflasjonsimpulsene er fortsatt stor. Et fat nordsjøolje ble handlet under 80 dollar på begynnelsen av året, men har løftet seg betydelig den siste uken. Oljeprisen er i skrivende stund, opp 1,8 prosent i år. Aluminiumsprisen, samt kobber prisen, er opp henholdsvis 8,4 -og 11,6 prosent, noe som isloert sett er positivt for momentumet i markedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer