Gå til hovedinnhold

Oppgang i vente. Oljedrevet oppgang på verdens børser siste døgn, men mange investorer er fortsatt usikre

Hele 8 av 10 delsektorer steg i Asia i natt, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. Energisektoren, med oljeselskapene i spissen, gjorde det best.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner opp 0,3%, eller innenfor intervallet [0,1, 0,5]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte mandag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,3 prosent i snitt i går.

Dow Jones indeksen steg nesten en prosent mandag, godt hjulpet av solid oppgang blant oljeaksjene. NASDAQ indeksen, en indeks som de fleste forbinder med teknologirelaterte selskaper, falt 0,1 prosent. De siste dagene har investorene både i USA, men også resten av verden blitt mer skeptiske til prisingen i markedet. Hvorvidt denne skepsisen vil vare ved avhenger av mange faktor, deriblant utviklingen i selskapenes inntjeningsevne (resultatene for 3. kvartal), smittesituasjonen og ikke minst sentralbankenes rentepolitikk. Når det er sagt, september måned som vi nå er inne i, er den mest volatile måneden historisk, derfor kan dette også være en plausibel forklaringsfaktor i markedet.

APA (+7,8%), Marathon Oil 8+7,2%) og Occidental Petroleum (+6,7%) toppet listene blant selskapene som inngår i S&P 500 indeksen, mens Moderna (-6,6%), Albemarle (-5%) og Fortinet (-4,4%) endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,2 prosent i snitt tirsdag morgen.

Hele 8 av 10 delsektorer steg i Asia i natt, dermed er det håp om drahjelp fra den regionen i dag. Energisektoren, med oljeselskapene i spissen, gjorde det best, mens de defensive sektorene (konsumvarer og forsyning) falt noe tilbake. Hang Seng indeksen (Hong Kong) falt for øvrig på ny tirsdag, som en følge av store fall i enkeltselskaper. Mao. var det selskapspesifikke nyheter som preget Hong Kong børsen.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 74 dollar per fat, opp 0,7 prosent fra mandagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,64, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,33 og 1,91 prosent.

Oljeprisen har steget videre gjennom natten og har nå passert 74 dollar per fat (Brent Blend). Oljeproduksjonen i Mexicogulfen har vært kraftig redusert i flere uker pga. orkanen “Ida” , og nå truer et nytt værsystem produksjonen i området. For å bøte på manglende produksjon har amerikanske myndigheter valgt å tappe av sine strategiske oljereserver. OPEC reduserte for øvrig sine estimater for global oljeetterspørsel i går, grunnet effekter knyttet til smittesituasjonen. Nedjusteringen fra OPEC var mer eller mindre i tråd med markedets forventninger, derfor ble utslagene i oljeprisen også små.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer