Gå til hovedinnhold

Nyhet! Nordnet Indeksfond Teknologi

I dag utvider vi Nordnets indeksfondfamilie med et teknologifond. Nordnet Indeksfond Teknologi følger utviklingen i verdens største teknologiselskaper og vil ha en total årlig kostnad på inntil 0,3 prosent.

Nordnet har fra tidligere åtte indeksfond under eget varemerke som gir eksponering mot regioner eller enkelte land. Det forrige tilskuddet i Nordnets familie av indeksfond skjedde i fjor sommer, da fire internasjonale indeksfond ble lansert: Nordnet Indeksfond Global, Emerging Markets, USA og Europa. Det nye teknologi indeksfondet følger den velkjente indeksen «MSCI World Information Technology». Indeksen er satt sammen av 185 teknologiselskaper fra 23 land, og de største sub-sektorene i indeksen er hardware, software og halvledere. Fondet er globalt, men på grunn av at mange av de største IT-selskapene i verden er noterte i USA, utgjør amerikanske selskaper hele 85 prosent av indeksen. De to selskapene som har størst vekt i indeksen er Apple og Microsoft, to av verdens mest verdifulle selskaper. Fondet forvaltes i samarbeid med JP Morgan.

Det har være mulig å få indekseksponering mot teknologisektoren via ETFer tidligere, men ikke via tradisjonelle indeksfond i det norske markedet. Nordnet Indeksfond Teknologi er dermed det første tradisjonelle indeksfondet i det norske markedet som speiler utviklingen blant globale teknologiselskaper. Vi har lenge sett en voksende interesse både for indeksfond og teknologiselskaper blant våre kunder, og vi håper og tror derfor at dette er noe mange vil sette pris på. Med det nye indeksfondet kan våre kunder på en enkel måte få en bred og billig eksponering mot en spennende sektor.

Det er ingen årlig forvaltningsavgift for Nordnet Indeksfond Teknologi, men som alle andre fond hos Nordnet må kundene betale plattformavgift som starter på 0,3 prosent og som blir mindre jo mer penger du har i fond på plattformen. I det norske markedet finnes i dag flere (gode) aktivt forvaltede teknologifond, med en samlet forvaltningskapital på over flere hundre milliarder kroner. Den gjennomsnittlige årlige avgiften for disse fondene er 1,83 prosent (kilde: Morningstar, inneholder fond som selges i det norske markedet til allmenheten innenfor fondskategori «Sector Equity Technology»).

Teknologiselskaper har generelt prestert bra over mange år. Gjennomsnittlig avkastning for vårt nye indeksfond sin underliggende indeks «MSCI World Information Technology» har siste ti år vært 18,7 prosent per år. Den årlige snittavkastningen for den globale indeksen «MSCI World» har i samme periode vært 9,9 prosent. Det faktum at teknologiindeksen har hatt dobbelt så høy avkastning som verdensindeksen er selvfølgelig ingen garanti for fremtidig avkastning, men det er unektelig mange sterke trender som peker i positiv retning for teknologiselskaper også fremover.

Les mer om Nordnets indeksfond her.

Lykke til med investeringene!

Hilsen, Anders

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
9 Kommentarer
nyeste
eldste mest stemmer
Se alle kommentarer
Tore
Tore
10.06.2021 06:24

For de mer risikoaverse blant oss kunne man også tenkt seg brede fond som tar opp i seg skillet mellom verdi og vekst. Hva med MSCI World value og MSCI World growth?

Kristoffer
Kristoffer
Svar på  Anders Skar
25.06.2021 09:42

Kaster meg på her! meget interessert i et nordnet indeks fond som følger/inspirert av MSCI World Value.

Finanseksperten.no
Finanseksperten.no
02.06.2021 13:45

Dette var spennende nyheter! Jeg har allerede kommet en anbefaling av fondet på nettsiden min: https://finanseksperten.no/gode-grunner-til-a-spare-i-indeksfond/

Det spørs om ikke det blir en del uttak fra DNB Teknologi fremover.. 😀

Kommer fondet til å være eksklusivt hos Nordnet, eller vil man etter hvert kunne investere i det hos andre banker?

Espen
Espen
02.06.2021 08:38

Jeg kunne også tenkt meg et indeksfond mot MSCI World/Media & Entertainments, slik at vi fikk eksponering mot Facebook, Alphabet og Netflix også. Og som andre valg: MSCI World/Consumer Discretionary for eksponering mot eksempelvis Amazon.

Terje
Terje
31.05.2021 14:10

Dette er et høyst velkomment produkt fra Nordnet, håper det kommer flere indeksfond videre fremover. Ideelt for langsiktig sparing:)