Norden topp 10 – uke 45, 2019

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport torsdag 7. november

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0.2 prosent onsdag og endte på 910.41 poeng. Indeksen har brutt den tidligere motstanden ved 892 poeng og utløst et kjøpssignal. Videre oppgang indikeres.

Indeksen har motstand ved all-time-high på 946 poeng, mens det nå er støtte rundt 892 poeng, samt i området 864 til 852 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 61, den langsiktige på 64, Dette indikerer en overvekt av optimister blant både de kortsiktige og langsiktige investorene på børsen.

Vi er inne i en periode med resultatrapporteringer, og aktiviteten fra innsiderne er lav. Av 70 handler siste måned var 56 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 80 prosent. På årsbasis er hele 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

November har i gennomsnitt hatt en oppgang på 0,2 prosent de siste ti årene, mens desember i gjennomsnitt har vært opp 1,8 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Se ukens markedsrapport på webTV her!

Norden topp 10 – uke 45

Norden topp 10 vil heretter publiseres på torsdager.

Torsdag 7. november er det åtte nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, to norske, en dansk og to finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Africa Oil Corp.(AOI.ST) – 6. nov 2019. Siste sluttkurs: 10.23 (0.08)

Africa Oil Corp. har brutt opp gjennom taket på den stigende trendkanalen på mellomlang sikt, og signaliserer med det enda sterkere stigningstakt. Den positive utviklingen åpner imidlertid for korreksjoner tilbake fra dagens nivå. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 9.77 kronor. Videre oppgang til 11.75 kronor eller mer er signalisert. Glidende snitt-indikatoren har også gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden. Aksjen har støtte ved cirka 9.40 kronor og motstand ved cirka 11.10 kronor. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som understøtter det positive trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.  Outotec(OTE1V.HEX) – 6. nov 2019. Siste sluttkurs: 6.08 (-0.03)

Outotec viser en sterk utvikling innenfor en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 5.97 euro. Videre oppgang til 7.32 euro eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 5.70 euro. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 5.70 euro ved reaksjoner tilbake. Positiv volumbalanse, med høy omsetning på dager med oppgang og lav omsetning på dager med nedgang, styrker aksjen på kort sikt. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.  Europris(EPR.OL) – 6. nov 2019. Siste sluttkurs: 30 (0.5)

Europris har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 27.49 kroner. Videre oppgang til 31.55 kroner eller mer er signalisert. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 27.60 kroner. Positiv volumbalanse styrker aksjen på kort sikt. Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for Europris. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele resten av listen med grafer og analyser her >>

 

 

 

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer