Norden topp 10 uke 43

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 25. oktober

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 1.6 prosent torsdag og endte på 906.56 poeng. Indeksen har brutt den tidligere motstanden ved 892 poeng og utløst et kjøpssignal. En videre oppgang indikeres.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser ligger på henholdsvis 57 og 60 poeng etter en liten oppgang den siste uken, og indikerer nå at det samlet er en liten overvekt av optimister blant investorene på børsen.

Vi er inne i en periode med resultatrapporteringer, og aktiviteten fra innsiderne av lav. Av 52 handler siste måned var 38 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 73 prosent. På årsbasis er hele 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i oktober steget gjennomsnittlig 2,6 prosent, mens november har vært opp 0,2 prosent og desember opp 1,8 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken

Se ukens markedsrapport på webTV her!

Ukens aksjetips fredag 25. oktober

Se sendingen Ukens aksjetips Norge med forskningssjef Geir Linløkken. Vi får en gjennomgang av markedet, modellporteføljen, holde-deg-unna-porteføljen og ukens norske tradingideer. Meld deg på her for å se webinaret live hver fredag morgen!

Norden topp 10 – uke 43

Fredag 25. oktober er det ni nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, tre norske, en dansk og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.Getinge B(GETIB.ST)– 24. okt 2019. Siste sluttkurs: 156.15 (-2.15)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Getinge B og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang.Aksjen ga også kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 144 kronor. Videre oppgang til 163 kronor eller mer er signalisert. Glidende snitt-indikatoren har gitt kjøpssignal. Dette signaliserer isolert sett videre oppgang, men tregheten til indikatoren gjør at man ofte går glipp av mye av oppsiden.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 150 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 150 kronor ved reaksjoner tilbake.Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.Addtech B(ADDTB.ST)– 24. okt 2019. Siste sluttkurs: 285 (30)

Addtech B ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften.Kursen har brutt gjennom taket ved 282 kronor i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 334 kronor eller mer.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 280 kronor. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 280 kronor ved reaksjoner tilbake.Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.ChemoMetec(CHEMM.CO)– 24. okt 2019. Siste sluttkurs: 178.8 (-3.6)

ChemoMetec har brutt opp fra en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer fortsatt sterk utvikling, og aksjen har nå støtte ved eventuelle reaksjoner tilbake mot taket i trendkanalen.Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 150 kroner. Videre oppgang til 189 kroner eller mer er signalisert.Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 163 kroner. Videre oppgang er dermed signalisert, og det er nå støtte ved 163 kroner ved reaksjoner tilbake.Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen.Det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt positivt, med RSI over 70. Det indikerer økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang for ChemoMetec.Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele resten av listen med grafer og analyser her >>

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer