Norden topp 10 uke 42

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 18. oktober

Hovedindeksen på Oslo Børs steg 0,7 prosent torsdag og endte på 893.65 poeng. Indeksen har dermed brutt motstanden ved 892 poeng og utløst et kjøpssignal. Neste motstandsnivå ligger nå ved 946 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 56 poeng, mens den langsiktige hausseindeksen er på 59 poeng. Dette indikerer at det nå er en svak overvekt av optimister blant både de kortsiktige og langsiktige investorene på børsen.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er positive. Den siste måneden har 84 prosent av de meldte handlene vært kjøp, og på årsbasis er hele 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i oktober steget gjennomsnittlig 2,6 prosent, mens november har vært opp 0,2 prosent og desember opp 1,8 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Norden topp 10 – uke 42

Fredag 18. oktober er det ti nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fem svenske, fire norske, en dansk og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

1.  Grieg Seafood(GSF.OL) – 17. okt 2019. Siste sluttkurs: 116.8 (4.7)

Grieg Seafood ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Kursen har reagert tilbake etter bruddet på en rektangelformasjon. Det er støtte rundt 113 kroner, noe som åpner for gode kjøpsmuligheter nå. Etablert brudd under denne støtten vil imidlertid nøytralisere kjøpssignalet. Kursen har brutt gjennom taket ved 116 kroner i en rektangelformasjon. Etablert brudd vil signalisere videre oppgang til 124 kroner eller mer. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 116 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

2.  Lerøy Seafood Group(LSG.OL) – 17. okt 2019. Siste sluttkurs: 63.44 (2.24)

Lerøy Seafood Group har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledningen av en mer horisontal utvikling. Aksjen ga også kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 61.07 kroner. Videre oppgang til 69.19 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt en rektangelformasjon. Etablert brudd på motstanden ved 61.57 kroner vil signalisere videre oppgang til 70.32 kroner eller mer. Aksjen har marginalt brutt opp gjennom motstanden ved cirka 62.70 kroner. Etablert brudd vil indikere videre oppgang. Volumbalansen er positiv og styrker aksjen på kort sikt. RSI over 70 viser at momentumet i aksjen er sterkt positivt på kort sikt. Investorer har stadig gått opp i pris for å få kjøpt aksjen, noe som indikerer økende optimisme og at kursen skal fortsette opp. RSI-kurven viser en stigende trend, noe som kan være et tidlig signal om innledning av en stigende trend også for kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

3.  Nobia(NOBI.ST) – 17. okt 2019. Siste sluttkurs: 60 (2.05)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Nobia og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Aksjen har brutt et motstandsnivå og gitt kjøpssignal fra langsiktig trading range. Aksjen har støtte ved cirka 57.60 kronor og motstand ved cirka 63.70 kronor. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

4.  Latour B(LATOB.ST) – 17. okt 2019. Siste sluttkurs: 130 (1.3)

Investorene har over tid betalt stadig høyere priser for å kjøpe seg opp i Latour B og aksjen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette signaliserer økende optimisme blant investorene og indikerer videre kursoppgang. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 115 kronor. Objektivet ved 127 kronor er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 127 kronor og videre oppgang er dermed signalisert. RSI-kurven viser en fallende trend, noe som er et tidlig signal om mulig vending ned også i kursen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Se hele listen med grafer og analyser her >>

Ny Investtech-forskning: Sterk meravkastning etter kjøpssignaler fra rektangelformasjoner

Nye forskningsresultater fra Investtech viser at aksjer med kjøpssignaler fra rektangelformasjoner på de nordiske børsene statistisk vil gi sterk meravkastning. Kjøpssignaler fra rektangelformasjoner i Investtechs kortsiktige kursdiagrammer har gitt en annualisert meravkastning på 16,7 prosentpoeng i perioden 1996-2018.

Les mer i forskningsrapporten her >>

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer