Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 30. august

Hovedindeksen på Oslo Børs har steget bra de siste par ukene. Salgssignalet fra rektangelformasjonen som ble utløst ved inngangen til august er nå nøytralisert og indeksen tester den horisontale motstanden ved 852 til 866 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen har steget hele 13 poeng siste uke, noe som viser at optimismen hos de kortsiktige investorene har vært sterkt økende. Tross det indikerer hausseindeksene en overvekt av pessimister i investormassen.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er imidlertid særdeles positive. Den siste måneden har hele 96 av 101 innmeldte handler vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i september og oktober steget gjennomsnittlig henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Vi forventer store svingninger på børsen framover, og Hovedindeksen kan på enkeltdager lett gå to-tre prosent både oppover og nedover.

Konklusjon: Hovedindeksen er nøytral på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Se ukens markedsrapport på WebTV+ her!

Norden topp 10 – uke 35

Fredag 30. august er det åtte nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av åtte svenske, to norske, ingen danske og ingen finske aksjer.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. SE – Scandi Standard
  2. SE – NCC B
  3. SE – Nyfosa
  4. NO – Norwegian Property
  5. SE – Industrivärden A
  6. SE – Essity
  7. SE – Intrum
  8. NO – Bakkafrost
  9. SE – Fortnox
  10. SE – Sectra B

 

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer