Norden topp 10

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

Morgenrapport fredag 9. august

Etter et halvt års konsolidering har Hovedindeksen på Oslo Børs brutt ned gjennom støtten ved 852 poeng og også gjennom gulvet i en rektangelformasjon. Et salgssignal er utløst og en videre svak utvikling indikeres. Ved reaksjoner opp er det nå motstand ved 852 til 866 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks, som er et mål for optimismen til de kortsiktige investorene på Oslo Børs, er på 28 poeng etter et kraftig fall de siste ukene. Den langsiktige hausseindeksen har også falt, og er på 40 poeng. Det indikeres en overvekt av pessimister blant både de kortsiktige og langsiktige investorene på Oslo Børs.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er imidlertid svært positive. Den siste måneden har 84 prosent av de innmeldte handlene vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i august i snitt vært ned 1,1 prosent, mens den i september og oktober har steget henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er negativ på mellomlang sikt (1-6 måneder). 

Skrevet av forskningssjef Geir Linløkken.

Norden topp 10 – uke 32

Fredag 9. august er det syv nye aksjer i Norden topp 10, som nå består av fire svenske, to norske, tre danske og en finsk aksje.

Vi har rangert de nordiske aksjene ut fra våre tekniske analyser på mellomlang* sikt. Dette gjøres automatisk av Investtechs matematiske algoritmer, som blant annet identifiserer aksjens trender, støtte og motstand, formasjoner og volumutvikling. Kun aksjer med en omsetning på over 1 million euro i snitt per dag siste måneden er med. Analysene er basert på kvantitative forhold og skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring.

  1. NO – Schibsted A
  2. SE – Bure Equity
  3. SE – Peab B
  4. FI – Kesko B
  5. SE – Elekta B
  6. NO – SpareBank 1 SR-Bank
  7. DK – Coloplast B
  8. DK – Genmab
  9. DK – Royal UNIBREW
  10. SE – Hoist Finance

 

Se hele listen med grafer og analyser her.

 

God helg!

Med vennlig hilsen

Espen Grønstad

. . . . .

Investtech gjør teknisk analyse av alle aksjer for deg!

Analyseneer utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer