Nordea-fond kåret til beste nordiske aksjefond av Morningstar

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

For andre året på rad er det nordiske aksjefondet Nordea Nordic Small Cap kåret til beste nordiske aksjefond av Morningstar.

Hvert år avholder Morningstar sin “Award”, hvor fondsmarkedets beste fond blir kåret. Og nok en gang er Nordea en av vinnerne. En av de mest prestisjefylte prisene mottok aksjefondet Nordea Nordic Small som igjen ble kåret til vinner for «Beste nordiske aksjefond». Oppskriften for fondets suksess er å plukke selskaper med stabil eierstruktur og en ledelse vi vet hva «står for», samt at vi våger å ha en lang investeringshorisont. Faktisk har noen av selskapene som har gitt svært god avkastning vært i fondsporteføljen vår i godt over 10 år, sier Mats Andersson som forvalter fondet sammen med Bjørn Henriksson i Nordea Investment Management.

http://Se video med forvalter Mats Andersson

Mornningstar

Dette fem stjerners fondet har utmerket seg med svært god avkastning i mange år og har derfor tiltrukket seg høy etterspørsel- og forvaltningskapital. Av den grunn er fondet dessverre stengt for nye andelseiere, men eksisterende andelseiere kan fortsatt investere mer i fondet.

Mats Andersson er  imidlertid medforvalter i et annet spennende nordisk aksjefond som tilgjengelig for alle. Dette fondet heter Nordea Nordic Stars, og forvaltningen av fondet utmerker seg i hvordan de miljømessige, sosiale og forretningsetiske aspektene blir ivaretatt. Det foretas en såkalt ESG-analyse, før vi bestemmer oss for hvilke selskaper vi skal ha med i fondet.

Det betyr at kun de mest ansvarlige selskapene, med stort økonomisk potensiale, er aktuelle for Nordea Nordic Stars, og andre Stars-fond som forvaltes av Nordea. Den globale drivkraften for ansvarlige investeringer fortsetter og selskapene undersøker i økende grad både utfordringene og mulighetene som følge av miljømessige, demografiske og teknologiske endringer. Vi har stor tro på at de selskapene vi velger ut i Stars-fondene vil bidra til god avkastning for de som velger å spare i disse fondene.

http://Les mer om våre Stars-fond her

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer