Nedgang i vente. Svake børser i Asia og USA. Oljeprisen noe opp

Apple, verdens mest verdifulle selskap, dundret igjennom 2000 milliarder dollar grensen i går, som første selskap i historien. Når det er sagt, aksjen klarte i likhet med resten av markedet, ikke holde på oppgangen gjennom dagen

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,6%, eller innenfor intervallet [-0,8, -0,4]%. LSG, AUSS, KID, KAHOOT-ME, HLNG mfl. i fokus (resultater)

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte onsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,4 prosent i snitt i går.

Apple, verdens mest verdifulle selskap, dundret igjennom 2000 milliarder dollar grensen i går, som første selskap i historien. Når det er sagt, aksjen klarte i likhet med resten av markedet, ikke holde på oppgangen gjennom dagen. Investorene lot seg skremme av sentralbankens ordlyd fra forrige rentemøte. Fed venter, eller frykter at COVID-19 situasjonen vil prege økonomien betydelig på kort og mellomlang sikt.

I dag er det rentemøte i Norges Bank. Vi venter at Norges Bank gjør som Fed, holder renten nær null i overskuelig fremtid. Den amerikanske sentralbanken uttrykte nylig at de ikke kommer til å vurdere å heve renten i løpet av de neste to årene gitt de langsiktige økonomiske skadene av COVID-19 pandemien.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) endte ned -1,3 prosent i snitt i natt.

Onsdagens børsfall i USA smittet over på de asiatiske børsene torsdag, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. En av nattens viktigste hendelse var at Kina besluttet å holde lånerenten uendret. Den ettårige lånerenten i Kina ligger på 3,85 prosent.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 45 dollar per fat, opp 0,3 prosent fra onsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund, i 8,93, mens 30-års renten i USA ligger på 1,4 prosent.

Oljeprisen har stått på stedet hvil de siste ukene, det til tross for svært skiftende nyhetsbildet globalt. Dette kan være et tegn på at oljeprodusentene har god kontroll på tilbudssiden. Under et OPEC+ møte i går, uttrykte Saudi Arabia at oljeetterspørselen vil kunne komme tilbake til nivåene fra før COVID-19 pandemien allerede i 4. kvartal.

Når det er sagt, det er viktig å være klar over at oljeetterspørselen på kort sikt blir drevet av de ekstreme stimulansetiltakene verden over. Mao. den naturlige oljeetterspørselen vil først komme tilbake igjen når verdensøkonomien går som normalt. Utviklingen i flytrafikken kan være en god barometer i så måte.

Lær mer om børsnykommer Aker BioMarine

Investorpresentasjon og Q&A med Aker BioMarine

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

[mailpoet_form id=”2″]

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer