Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Svak utvikling i Asia i natt. Wall Street holder stengt i dag

Det ble en svak start på børsuken i Asia, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Oljeprisen har holdt seg stabil gjennom helgen, i påvente av nytt OPEC+ møte.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned 0,1%, eller innenfor intervallet [-0,3, 0,1]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte fredag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) steg 0,1 prosent i snitt fredag.

Prisstigningen i USA steg mer enn ventet i april (3,1% mot 2,9% ventet), dog investorene lot seg ikke skremme. Både S&P 500, Dow Jones Industrial Average og Nasdaq Composite steg mellom 0,1 og 0,2 prosent. De amerikanske børsene holder for øvrig stengt i dag (Memorial Day), dermed var fredag siste handelsdag i mai.

Sterke kvartalstall fra Salesforce (+5,4%), Ulta Beauty (+5,2%) og NVIDIA (+4,9%) gjorde disse til fredagens vinneraksjer. HP (-8,9%), Gap (-4,8%) og Dollar Tree (-2,6%) derimot, endte på bunn.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,7 prosent i snitt mandag morgen.

Det ble en svak start på børsuken i Asia, dermed er det ingen drahjelp å få fra den regionen i dag. Mens smitten i Europa og USA er på bedringens vei, er situasjonen den motsatte i flere asiatiske land, noe som bekymrer mange investorene. Det hjalp heller ikke på stemningen at flere makrotall fra Kina og Japan kom inn under forventningene.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 69,1 dollar per fat, uendret fra fredagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,36, mens 10 -og 30 års renten i USA ligger på hhv. 1,58 og 2,26 prosent.

Oljeprisen har holdt seg stabil gjennom helgen, i påvente av nytt OPEC+ møte senere i uken. Etterspørselen etter olje har tatt seg betraktelig opp den senere tid takket være gjenåpningen av flere viktige økonomiske regioner i verden, deriblant USA og Europa. Når det er sagt, flere land i Asia sliter med stigende/høy smitte, noe som potensielt sett kan ødelegge det positive momentet i markedet.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer