Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Bredt børsfall i Asia i natt. Smittesituasjonen i Europa i fokus

Det var ingen optimisme å spore i Asia i natt, dermed er retningen mer eller mindre satt for børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs. Alle sektorene falt.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,5%, eller innenfor intervallet [-0,7, -0,3]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,9 prosent i snitt i går.

Økt usikkerhet knyttet til smittesituasjonen, spesielt i Europa, ga børsfall verden over tirsdag, inkludert i USA. Investorene har i flere uker måtte tåle betydelig renteoppgang i påvente av bedre tider, men de siste dagene har denne utviklingen stoppet opp. Når det er sagt, for hver dag som går blir stadig flere rundt om i verden vaksinert, derfor er det naturlig å anta at optimismen på et eller annet tidspunkt vil skyte fart igjen.

Hele seks selskaper med “Energy” i navnet var å finne på S&P 500’s topp-10 liste i går; WEC Energy (+4,1%), CMS Energy (+3,5%), Nextra Energy (+3,3%), Alliant Energy (+3%), Eversource Energy (+2,7%), Xcel Energy (+2,7%). Det er viktig å presisere at dette er selskaper som klassifiserer under forsyningssektoren, da de alle er strømprodusenter.

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -1,8 prosent i snitt onsdag morgen.

Det var ingen optimisme å spore i Asia i natt, dermed er retningen mer eller mindre satt for børsene i Europa i dag, inkludert Oslo Børs. Alle sektorene utenom forsyning, falt over en prosent. Forsyning sektoren regnes for øvrig som en av de mest defensive sektorene, derfor var det ingen overraskelse at denne klarte seg relativt sett best. Det finnes flere store forsyningselskaper også i Norden, deriblant danske Ørsted (+2,9%), samt norske Scatec (+3,8%).

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 61,6 dollar per fat, ned -1,1 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,66, mens 30-års renten i USA ligger på 2,31 prosent.

Den vanskelige smittesituasjonen i Europa gjorde at oljeprisen tok et nytt dypdykk i går. Mange aktører frykter markedet vil bli oversvømt med olje på kort sikt grunnet nye kraftige smittetiltak i Europa. I tillegg steg oljelagrene i USA i forrige uke, ifølge ferske tall fra det amerikanske petroleums instituttet (API).

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer