Gå til hovedinnhold

Nedgang i vente. Avventende stemning i USA og Asia. Fed i fokus

De fleste indeksene i Asia falt onsdag, dog Nikkei 225 karret seg så vidt i pluss. Investorene i Asia, men også i Europa og USA venter nå på det viktige renterefaratet fra Fed.

Vi tror Oslo Børs (OBX indeksen) åpner ned -0,2%, eller innenfor intervallet [-0,4, 0]%.

Roger Berntsen – analytiker i Nordnet

Dette har skjedd internasjonalt etter at Oslo Børs stengte tirsdag

De toneangivende indeksene i USA (S&P 500, NASDAQ og DJIA) falt -0,1 prosent i snitt i går.

De amerikanske investorene tok en pust i bakken tirsdag, etter å ha sendt børsene kraftig opp mandag. Mange forventer bedre tider etter flere positive utviklingstrekk i økonomien den senere tid, anledet av knallsterk jobbvekst. Selv om de brede indeksene endte marginalt ned i går, fortsatte oppturen for selskaper relatert til reiseliv, deriblant; Norwegian Cruiseline (+4,6%), Alaska Air Group (+3,7%) og Delta Air Lines (+2,8%).

De største indeksene i Asia (NIKKEI 225, HANG SENG og SHANGHAI CSI 300) er ned -0,6 prosent i snitt onsdag morgen.

De fleste indeksene i Asia falt onsdag, dog Nikkei 225 karret seg så vidt i pluss. Investorene både i Asia, men også i Europa og USA venter nå på det viktige renterefaratet fra den amerikanske sentralbanken, Fed. Referatet som slippes senere i dag, kan tenkes å inneholde rentesensitiv informasjon som kan bevege aksjemarkedene. Fed valgte som kjent å holde rentebanen uendret til 2023 ved forrige møte, det til tross for sterke økonomiske impulser i økonomien.

Oljeprisen (Brent Blend) står nå i 63 dollar per fat, ned -1,3 prosent fra tirsdagens nivåer. Dollaren står i skrivende stund i 8,49, mens 30-års renten i USA ligger på 2,33 prosent.

De neste månedene vil det komme mer olje på markedet, dog forhåpentligvis i takt med økt etterspørsel. Det internasjonale pengefondet (IMF) hevet nylig sine vekstprognoser for verdensøkonomien til 6 prosent inneværende år. Når det er sagt, usikkerheten i oljemarkedet har økt noe de siste dagene grunnet usikkerhet knyttet til Irans oljeproduksjon. Skulle Iran og USA komme til enighet om en ny atomavtale vil landet kunne øke sin produksjon vesentlig.

Få morgenrapportene sendt på e-post

Legg inn e-postadressen din i feltet under og få morgenrapportene sendt rett til innboksen din.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer