Gå til hovedinnhold

Markedskommentar uke 44

Oslo børs stiger opp ~2% den siste uken, de ande europeiske børsene viser også grønne tall. Det kan oppleves som en sprett fra bunn-nivået, men likevel er dette ikke en god indikasjon på markedets videre utvikling. Børsen er volatil fra dag til dag. Vi velger å ikke gjøre noen endringer denne uken. Vi ser forbi den midlertidige uroen i markedet.

En viktig faktor er oljeprisen. Den har falt litt tilbake den seneste måneden. Noe av fallet kan skyldes drapet på Khashoggi som har ført til at Saudi Arabia har lovet å øke produksjonen av olje. Brent spot og WTI har falt ~11-12% siden begynnelsen av måneden og nå handles Brent for rundt 76 dollar fatet.

I vår portefølje har de fleste selskapene lagt fram sine kvartalsrapporter med gode resultater, men likevel er det frykt i markedet og noen ledere fra forskjellige selskaper har hintet til at kommende kvartaler kan bli svakere. Dette har lagt en demper på kursutviklingen til spesielt Elkem, som dundret ned etter et godt kvartal. Vi er i et marked nå hvor investorene har såpass skyhøye forventninger at hvis det ikke kriteriene blir innfridd, står man potensielt i fare for å falle tilbake 10-15%.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer