Markedskommentar uke 20

Markedet har den siste uken vært relativt stabilt, og OSEBX er notert til 879,20. Indeksen har vært oppe i over 884 poeng i samme periode som oljeprisen har steget til over 79$ per fat. At oljeprisen steg var i stor grad en konsekvens av Trump sin annonsering av at USA trekker seg ut av Iran-avtalen. Dette medfører at sanksjonene mot Iran fra 2015 blir gjeninnført og betyr at alle amerikanske selskaper må avvikle sine kontrakter med landet i løpet av tre til seks måneder. Sanksjonene vil også ramme oljeeksporten fra Iran, som er en større eksportør av olje i OPEC.  Samtidig er oljeproduksjonen i Venezuela svært lav, noe som tilsier at det er potensielt perfekt storm i form av høyere oljepris.

Vi har heller ikke denne uken kjøpt eller solgt noen aksjer. Gruppen er tilfreds med dagens portefølje i et marked det er utfordrende å finne underprisede selskaper. Resultatsesongen nærmer seg over og vi kan konstantere at selskaper som blant annet Equinor (tidligere Statoil) og DNB leverte resultater over forventningene. Når det kommer til selskapenes inntjening har topplinjene jevnt over økt, noe som selvsagt er positivt. Det som derimot kan være bekymringsfullt er at bunnlinjene ikke har økt i like stor grad. Dette kan ses i sammenheng med at råvarekostnadene ofte ved slutten av en oppgangsperiode vil stige noe, og at bedriftene ikke får skjøvet økningen over på kundene.

Spectrum har som i forrige uke steget mye, godt hjulpet av en høyere oljepris. Selskapet er posisjonert i Argentina som utlyser lisenser til oljeleting, hvor flere internasjonale oljeselskaper er interesserte. Spectrum ville naturligvis gagnes av potensielle kontrakter. At selskapet handles til EV/MC på rundt 2,29 mot TGS på EV/MC på 3,88 tilsier at aksjekursen har mer å gå på for å minske rabatten til TGS.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer