Markedskommentar uke 10

I skrivende stund er hovedindeksen på 812 poeng, som er på samme nivå som vi hadde i starten av november i fjor. Hovedindeksen på Oslo børs har sirklet som en flue rundt 800 poeng-grensen, noe som betyr at børsen mer eller mindre står fast rundt dette nivået. Etter den elleville prisveksten vi var vitne til 2017, så ser det nå ut til å dukke opp noen skjær i sjøen som kan dempe den utviklingen vi har hatt. Selv om konjunkturen er på vei opp, og inntjeningen til norske selskaper øker, kan høyere renter bidra til å legge demper på utviklingen vi har sett på Oslo Børs.

De siste dagene har vi også blitt oppmerksom på at Trump ønsker å innføre ny toll på stål og aluminium. En slik handelsbarriere kan medføre en handelskrig, noe som kan skape uheldig ringvirkninger og usikkerhet i markedet, og i ytterste konsekvens kan sende verden inn i en resesjon. Dette vil naturligvis være en faktor som svekker inntjeningen til selskap verden over, og som et resultat, sende børsene verden over ned. Dette er selvfølgelig å krisemaksimere situasjonen, men som vi har vært vitne mange ganger før, kan selv de enkleste ting, skape store svingninger i markedet.

Kjøp:

Vi har slitt med å finne kandidater til vår portefølje den siste tiden. Norske Hydro har vært en kandidat, da vi anser Norsk Hydro som et solid selskap på lang sikt. Det har seg derimot slik, at stor usikkerhet rundt situasjonen i Brasil, kombinert med uttalelsen til Trump angående toll på aluminium, så er usikkerheten for stor til å investere. Skulle kursen dog falle ytterlige, så kan aksjen bli et alternativ igjen.

Salg:

I forrige uke valgte vi å slanke porteføljen, med å selge oss ut av Havyard Group. Vi har sittet på Havyard Group siden starten av konkurransen, hvor havyard Group kontinuerlig har ligget i en fallende trend. Vi har hele tiden vært klar over at risikoen knyttet til aksjen har vært stor. Vi håpet at Havyard Group skulle bli tildelt flere kontrakter i perioden, slik at vi kunne ha utnyttet den kortsiktige volatiliteten for å sanke inn en pen avkastning i konkurransen. Til syvende og sist, så var smerteterskelen nådd, og vi realiserte et tap på cirka 30%. Kun dager etter salget kom nyheten om at Fjord 1 bestiller fem ferger fra Havyard, typisk nok. Vi ønsker å anvendende og bruke denne kapitalen, til å reinvestere i noe nytt før konkurransens slutt.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer