Gå til hovedinnhold

Kraftig løft på børsen i India etter skattekutt

Etter å ha sett den økonomiske veksten i India falle til sitt laveste nivå på seks år, klarte ikke den nylig gjenvalgte statsministeren Narenda Modi å sitte stille lenger.  Selskapsskatten ble redusert med 10% til 25% og for nystartede produksjonsselskap er skattesatsen nå 17%. Det var ventet reformer, men skattekuttene var kraftigere enn forventningene og børsen reagerte umidelbart kraftig opp.

Skattekuttet vil få store følger

India har i de senere årene vært relativt lite konkurransedyktige sammenlignet med andre asiatiske land, hvor skattene har vært lavere. Nå er det grunn til å anta at vi vil se en klar økning i investeringstakten i India. Utenlandske investeringer bør også øke fremover all den tid internasjonale aktører ser seg om etter nye produksjonsarenaer i kjølvannet av handelskonflikten mellom Kina og USA. Skatteraten for nystartede produksjonsselskaper vil bedre avkastningen og forhåpentligvis generere nok lønnsomhet til å vekke det John Maynard Keynes kalte den «dyriske drivkraften» blant indiske og utenlandske gründere.

Porteføljeforvalter Abhishek Thepade er forvalter av fondet DNB India.

Det er dog ikke bare den økonomiske veksten som har vært svakere enn forventet i India. Etterspørselsveksten har også falt til lave nivåer. Den indiske regjeringen har gjort grep for å øke etterspørselen ved å fremme kredittveksten, bedre likviditeten blant små- og mellomstore selskaper, samt øke offentlige utgifter. Sentralbanken har også (helt uavhengig) redusert rentene og er forventet å ytterligere redusere disse fremover.

Det er godt mulig vi vil se ytterligere reformer i India fremover. Lokale medier rapporterer om at regjeringen ønsker å gjennomføre en ny privatiseringsrunde for å minimere den finanspolitiske effekten av skattekuttet.

Du kan lese mer om fondet DNB Fund India retail A her.Vi er også overvekt i India i fondene DNB Global Emerging Markets og DNB Fund Asian Small Cap retail A

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer