Investtech WebTV uke 50 2019

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 50, 2019. $OSEBX #NANO

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Nordic Nanovector, som er med blant ukens norske tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 9. desember

Hovedindeksen på Oslo Børs var opp en prosent fredag og endte på 906.47 poeng.

På kort og lang sikt viser indeksen en stigende trendkanal og videre oppgang indikeres. Hovedindeksen har god støtte ved 892 poeng, samt i området 864 til 852 poeng. Det ligger motstand ved 919 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 47 poeng, den langsiktige er på 62. Dette indikerer at det er en liten overvekt av pessimister blant de kortsiktige investorene, mens det er en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på børsen.

Det er meldt 112 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 94 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 84 prosent. På årsbasis er hele 88 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har desember i gjennomsnitt gitt en oppgang på 1,8 prosent på Oslo Børs. Januar har vært 0,2 prosent opp og februar 2,3 prosent. Også mars og april er positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Tiden rundt årsskiftet har historisk vært en god tid å eie risikable aksjer, slik som aksjer med store daglige svingninger (høy volatilitet) eller lav omsetning (lav likviditet). Indeksen for små og mellomstore selskaper,SMA-indeksen, har de siste ti årene i gjennomsnitt steget 3,2 prosent i desember og 1,2 prosent i januar.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Nordic Nanovector

Nordic Nanovector viser en svak utvikling innenfor en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Fallende trender indikerer at bedriften er inne i en negativ utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er avtagende. Kursen har steget kraftig etter kjøpssignal fra en dobbel-bunn-formasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 24.00 kroner. Objektivet ved 27.66 kroner er nå tatt ut, men formasjonen signaliserer fortsatt utvikling i samme retning. Aksjen nærmer seg motstanden ved cirka 31.00 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Et brudd opp gjennom 31.00 kroner vil imidlertid være et kjøpssignal. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. Aksjen anses samlet sett teknisk nøytral på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Investtech
Investtech.comPartner
Analyseselskap

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer