Investtech WebTV uke 49 2019

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 49, 2019. $OSEBX #KOMP

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Komplett Bank, som kom inn i modellporteføljen, og siste forskning innen hode-og-skuldre-formasjoner.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 2. desember

Hovedindeksen på Oslo Børs endte svakt ned på novembers siste handelsdag og sluttet på 902.45 poeng. November som helhet ga en oppgang på 0.5 prosent. Indeksen ligger over den tidligere motstanden ved 892 poeng. På kort sikt viser indeksen en stigende trendkanal og videre oppgang indikeres.

Det er motstand ved all-time-high på 946 poeng, mens det er støtte rundt 892 poeng, samt i området 864 til 852 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 52, den langsiktige på 64. Dette indikerer at det er omtrent like mange pessimister som optimister blant de kortsiktige investorene, mens det er en overvekt av optimister blant de langsiktige investorene på børsen.

Det er meldt 127 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 110 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 87 prosent. På årsbasis er hele 89 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har desember i gjennomsnitt gitt et oppgang på 1,8 prosent på Oslo Børs. Januar har vært 0,2 prosent opp og februar 2,3 prosent. Også mars og april er positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Tiden rundt årsskiftet har historisk vært en god tid å eie risikable aksjer, slik som aksjer med store daglige svingninger (høy volatilitet) eller lav omsetning (lav likviditet). Indeksen for små og mellomstore selskaper,SMA-indeksen, har de siste ti årene i gjennomsnitt steget 3,2 prosent i desember og 1,2 prosent i januar.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Komplett Bank

Komplett Bank har brutt opp gjennom taket i en fallende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer i første omgang svakere falltakt, eller innledningen av en mer horisontal utvikling. Aksjen nærmer seg motstanden ved cirka 13.40 kroner, noe som kan gi en reaksjon ned. Et brudd opp gjennom 13.40 kroner vil imidlertid være et kjøpssignal. Positiv volumbalanse viser at volumet er høyere på oppgangsdager enn på nedgangsdager. Det indikerer at optimismen er økende hos investorene. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk svakt negativ på mellomlang sikt.

Webinar 4. desember: Nyttårsraketter

Aksjer som har falt mye, har tradisjonelt utgjort hovedtyngden av aksjer i en portefølje av nyttårsraketter. Slike aksjer har gjerne fått en ekstra knekk fram mot jul, for så å stige bra i romjulen og de første dagene i januar. Forskningssjef Geir Linløkken vil presentere Investtechs nyttårsraketter for Norge, Sverige og Danmark, samt forskningen som ligger til grunn for valget av aksjer.

Webinaret holdes kl. 08.30 onsdag 4. desember og er tilgjenglig for Investtechs kunder. Logg inn og meld deg på her>>

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer