Investtech WebTV uke 43 2019

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 43, 2019. $OSEBX #NRS

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Norway Royal Salmon som ligger blant ukens Tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 21. oktober

Hovedindeksen på Oslo Børs var tilnærmet uendret fredag og endte på 893.12 poeng. Indeksen brøt motstanden ved 892 poeng tidligere i uka og utløste et kjøpssignal. Neste motstandsnivå ligger nå ved 946 poeng.

Investtechs kortsiktige hausseindeks ligger på 55 poeng, mens den langsiktige hausseindeksen er på 59 poeng. Dette indikerer at det er en svak overvekt av optimister blant både de kortsiktige og langsiktige investorene på børsen.

Vi går inn i en periode med resultatrapporteringer, og antall innsidehandler avtar. Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er likevel positive. Av 54 handler siste måned var 44 kjøp. Dette gir en kjøpsandel på 81 prosent. På årsbasis er hele 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i oktober steget gjennomsnittlig 2,6 prosent, mens november har vært opp 0,2 prosent og desember opp 1,8 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Norway Royal Salmon

Norway Royal Salmon ligger i en tilnærmet horisontal trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at investorene er usikre og venter på signaler om videre retning. Et brudd opp vil være et kjøpssignal, mens et brudd ned vil være et salgssignal. Aksjen ga kjøpssignal fra en rektangelformasjon ved bruddet opp gjennom motstanden ved 212 kroner. Videre oppgang til 257 kroner eller mer er signalisert. Aksjen har brutt opp gjennom motstanden ved cirka 211 kroner og videre oppgang er dermed signalisert. Positiv volumbalanse indikerer at kjøperne er aggressive mens selgerne er passive, og styrker aksjen. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer