Investtech WebTV uke 39

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 39, 2019. $OSEBX #VEI

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Veidekke, som ligger blant ukens Tradingidéer, og helt ny forskning på støtte og motstand.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 23. september

Hovedindeksen på Oslo Børs har gitt kjøpssignal etter bruddet opp gjennom motstanden ved 892 poeng. Indeksen har ikke vært høyere siden oktober i fjor. Kjøpssignalet styrkes av en meget positiv volumbalanse og sterkt kortsiktig momentum, med RSI over 70. Neste motstand er ved 946 poeng og det er støtte mellom 866 og 852 poeng.

Den kortsiktige hausseindeksen har gått fra 22 til 69 poeng den siste måneden. Dette viser at optimismen hos de kortsiktige investorene har vært sterkt økende, og at det er en overvekt av optimister på kort sikt. Også den langsiktige optimismeindeksen har steget de siste ukene, opp fra 37 til 56 poeng. Det indikerer overvekt av optimister på lang sikt.

Innsiderne i de børsnoterte selskapene, som omfatter direktører og styremedlemmer, er særdeles positive. Den siste måneden har hele 112 av 122 meldte handler vært kjøp, og på årsbasis er rekordhøye 90 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har børsen i september og oktober steget gjennomsnittlig henholdsvis 1,9 og 2,6 prosent. Variasjonene er store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Ukens aksje: Veidekke

Veidekke ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har Aksjen støtte ved cirka 93.70 kroner. RSI er over 70 etter en god kursoppgang de siste ukene. Aksjen har et sterkt positivt momentum og videre oppgang indikeres. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer