Investtech WebTV uke 36 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 36, 2020. $OSEBX #KOMP

I ukens WebTV ser vi på Oslo Børs og Komplett Bank, som er en ukens norske tradingidéer. Vi ser også på Stockholmsbörsen, Københavns Fondsbørs og S&P500.

Arkiv WebTV >>

Twitter: @espengronstad

Morgenrapport 31. august

Det ble en svak nedgang i markedet fredag, og Hovedindeksen endte på 863 poeng, noe som er en nedgang på 0.5 prosent. Dette var den fjerde dag på rad indeksen falt. For uken som helhet steg indeksen 0.3 prosent.

Indeksen ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, og videre oppgang signaliseres. Neste motstandsnivå ligger ved 893 poeng, mens det nå er støtte ved 856 poeng.

Investtechs kortsiktige og langsiktige hausseindekser for Oslo Børs ligger på henholdsvis 62 og 65 poeng. Hausseindeksene indikerer dermed at det er omtrent dobbelt så mange optimister som pessimister blant både de kortsiktige og de langsiktige investorene på børsen. Det har vært små endringer de siste ukene.

Det er sist måned meldt 49 kjøp og 13 salg fra innsidere i selskapene notert på Oslo Børs. Kjøpsandelen var dermed 79 prosent. Innsiderne gir med det et signal om at mange av selskapene på Oslo Børs er fundamentalt billige.

Vi legger lite vekt på sesongvariasjoner i indeksen. Statistikken for de siste ti årene viser at Hovedindeksen i snitt har falt 1.2 prosent i august, fulgt av en positiv høst og avslutning på året.

Konklusjon: Oslo Børs anses svakt positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder). Vi anbefaler langsiktige investorer å være investert i markedet hele tiden.

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl

Ukens aksje: Komplett Bank

Komplett Bank ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorene er økende. Aksjen tester støtten ved cirka 6.80 kroner. Dette kan gi en reaksjon opp, mens et brudd ned gjennom 6.80 kroner vil utløse et salgssignal. Positiv volumbalanse indikerer at volumet er høyt på oppgangsdager og lavt på nedgangsdager, noe som styrker aksjen. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt.

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer