Gå til hovedinnhold

Investtech WebTV uke 3 2020

Denne artikkelen er fra samarbeidspartneren vår.

WebTV uke 3, 2020. $OSEBX #AVANCE

I ukens WebTV ser vi på S&P500, Oslo Børs, Stockholmsbörsen og Københavns Fondsbørs. Vi ser også på Avance Gas, som er med blant ukens norske tradingidéer.

Arkiv WebTV >>

Morgenrapport 13. januar

Markedet var opp 0,1 prosent fredag. Hovedindeksen på Oslo Børs endte på 939 poeng. Uken som helhet ga en nedgang på 0,4 prosent.

Indeksen viser stigende trendkanaler på både kort, mellomlang og lang sikt, og videre oppgang indikeres. Det er god støtte ved 892 poeng, mens det er motstand ved all-time high ved 946 poeng, bare 0,7 prosent over dagens kurs.

Investtechs kortsiktige hausseindeks har steget godt de siste ukene, og ligger på 76 poeng. Den langsiktige hausseindeksen ligger på 70 poeng etter en jevn oppgang helt siden august i fjor sommer. De høye verdiene viser at optimismen, spesielt hos de kortsiktige investorene, har vært økende, og at det nå er et stort flertall av optimistiske investorer på børsen. Samtidig er det rom for videre økning, da vi må over 90 poeng før hausseindeksene indikerer overoptimisme i markedet.

Det er meldt 38 signifikante handler fra innsiderne i de børsnoterte selskapene siste måned. Av disse var 27 kjøp, tilsvarende en kjøpsandel på 71 prosent. På årsbasis er 87 prosent kjøp. Det indikerer at mange av menneskene som kjenner selskapene og markedene aller best, har tro på en positiv kursutvikling framover.

De siste ti årene har Oslo Børs i januar i gjennomsnitt vært 0.2 prosent opp og februar 2.3 prosent opp. Også mars og april er positive måneder, så statistisk står vi nå foran en god periode på børsen. Variasjonene er imidlertid store fra år til år, så dette vektlegges lite i konklusjonen.

Tiden rundt årsskiftet har historisk vært en god tid å eie risikable aksjer, slik som aksjer med store daglige svingninger (høy volatilitet) eller lav omsetning (lav likviditet). Indeksen for små og mellomstore selskaper,SMA-indeksen, har de siste ti årene i gjennomsnitt steget 3,2 prosent i desember og 1,2 prosent i januar.

Konklusjon: Hovedindeksen er positiv på mellomlang sikt (1-6 måneder).

Skrevet av analytiker Asbjørn Taugbøl.

Ukens aksje: Avance Gas Holding

Avance Gas Holding ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Det viser at investorer over tid har kjøpt til stadig høyere kurser for å komme seg inn i aksjen og indikerer en god utvikling for bedriften. Det er ingen motstand i kursdiagrammet og en videre oppgang indikeres. Ved reaksjoner tilbake har aksjen støtte ved cirka 21.60 kroner. Volumet har tidligere vært høyt rundt kurstopper og lavt rundt kursbunner. Volumbalansen er også positiv, noe som styrker trendbildet. Aksjen anses samlet sett teknisk positiv på mellomlang sikt

Analysene er utarbeidet av Investtech.com AS (“Investtech”) i henhold til Investtechs retningslinjer og disclaimer. Analysene skal anses som inspirasjonskilde og markedsføring, og bygger på kilder som Investtech anser som troverdige. Investtech garanterer ikke fullstendigheten eller riktigheten av analysen. Eventuell eksponering i henhold til signalene som fremkommer i analysene står fullt og helt for investors regning og risiko. Investtech er ikke ansvarlig for noe tap, verken direkte eller indirekte, som oppstår som en følge av bruk av Investtechs analyser. Opplysninger om eventuelle interessekonflikter vil alltid fremgå av analysen. Ytterligere informasjon om Investtechs analyser finnes på www.investtech.com/disclaimer.

Er du ikke Nordnet-kunde? Bli kunde her.

I kommentarfeltet nedenfor kan du kommentere innholdet i dette blogginnlegget, og ta del i andre leseres kommentarer. Kommentarene representerer ikke Nordnets meninger. Nordnet gjennomgår ikke kommentarene før publisering, men fjerner upassende kommentarer hvis det forekommer. Vil du vite mer om hvordan Nordnet behandler personopplysningene dine, klikk her.

Abonner
Gi meg beskjed
guest
0 Kommentarer
Se alle kommentarer